Gemeente Dordrecht


---

Burgemeester brengt burgerjaarverslag tot leven

Vincent Brinkhof
Vanaf vrijdag 23 mei presenteert burgemeester Bandell het burgerjaarverslag via zijn eigen webpagina's op www.dordrecht.nl/burgemeester. Door middel van internettelevisie geeft de burgemeester een toelichting op het verslag dat via dezelfde webpagina's is te downloaden. Bandell is hiermee de eerste burgemeester in Nederland die zijn jaarverslag via videobeelden op internet presenteert.

De Dordtse burgemeester geeft op verschillende hoofdstukken uit zijn jaarverslag een korte toelichting. Via een menu kunnen bezoekers kiezen welke toelichting zij willen zien. De filmpjes zijn gedigitaliseerd naar verschillende uitzendkwaliteiten, zodat websitebezoekers met een modem-, ISDN-, kabel- of ADSL-verbinding de presentatie kunnen volgen.

Downloaden
Naast de digitale toelichting van de burgemeester is het burgerjaarverslag ook te downloaden via www.dordrecht.nl/burgemeester. Dordtenaren die graag het gedrukte exemplaar in hun bezit willen hebben, kunnen dat aanvragen via een webformulier.

De internettelevisie presentatie van burgemeester Bandell sluit prima aan op de digitale ontwikkelingen in Dordrecht. Het college van burgemeester en wethouders geeft in zijn meerjaren(beleids)programma aan dat Dordrecht stevig moet inzetten op verdere uitbreiding van de website en verbetering van de digitale dienstverlening. Eerder dit jaar won Dordrecht de Webwijzer Award voor de beste overheidswebsite van Nederland.

Samenwerking
Dankzij een snelle en goede samenwerking tussen de gemeente Dordrecht, KPN en de locale televisiezender RTV Dordrecht, kan burgemeester Bandell zijn jaarverslag op een eigentijdse manier aan de inwoners presenteren. RTV Dordrecht filmde de beelden, KPN MultiMedia Services zorgde voor het digitaliseren, opslaan van de beelden en de internetuitzending.