Nederlandse Vakbond Varkenshouders


Barneveld, 23 mei 2003

Kenmerk: P4267/WGW

Massale opkomst op eerste informatieavond IKB 2004

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders heeft op donderdag 22 mei ongeveer 350 bezoekers ontvangen op de 1e van de 15 informatieavonden die zij organiseert over IKB 2004. De zaal van restaurant Buitenlust te Voorthuizen, waar de avond door de regio Veluwe van de NVV werd georganiseerd, was zelfs te klein om een ieder een goede zitplaats te geven.

Tijdens deze bijeenkomst is door een lokale dierenarts de cursus zelfenten gegeven en hebben meer dan 200 varkenshouders hiervoor het certificaat ontvangen. De eerste certificaten werden uitgereikt aan de voorzitter van de regio Veluwe, Gerard de Graaf en de landelijke voorzitter Willie van Gemert.

Willie van Gemert, voorzitter van de NVV, gaf na een pauze uitleg over de inhoud en de totstandkoming van IKB 2004. Hij vroeg zich daarbij hardop af of er een relatie gelegd kon worden tussen de grote opkomst en het feit dat Jos Ramekers, als voorzitter van het PVV, de stekker uit het privatiseringsproces van IKB Varkens 2003 heeft getrokken. Ook meldde Willie van Gemert dat hij voorstander is van één IKB systeem voor de varkenshouderij en dat dit IKB 2004 moet zijn omdat dit systeem de positie van de varkenshouder versterkt.

Uit de geanimeerde discussie en de spontane aanmeldingen voor IKB 2004 van De Groene Belangen Behartiger bv, een dochter van de NVV, bleek de grote draagkracht die dit systeem bij de varkenshouders ondervindt. IKB 2004 is van voor en door de varkenshouders.

Komende weken organiseert de NVV meerdere bijeenkomsten en de datums en de locaties hiervoor kunnen op de internetsite (www.ikb2004.nl) worden geraadpleegd. Ook kan overige uitgebreide informatie op deze internetsite worden geraadpleegd.

---