ADO Den Haag

PERSMEDEDELING

Den Haag, dinsdag 20 mei 2003

T.a.v. de sportredactie

Informatie over mogelijke kampioenswedstrijd VVV - ADO Den Haag

Nog één punt, en ADO Den Haag is ook officieel kampioen van de Gouden Gids Divisie. Doordat de KNVB het duel VVV - ADO Den Haag (vrijdag 23 mei a.s., aanvang 20.00 uur) heeft omgedraaid, zal de wedstrijd in het Zuiderparkstadion worden gespeeld. Deze mail is bestemd voor diegenen die de wedstrijd van vrijdag wensen te bezoeken.

ALGEMEEN

* De wedstrijd is toegankelijk voor journalisten in het bezit van een NSP-kaart.
* Indien u niet in het bezit bent van een NSP-kaart, kunt u tot donderdag 22 mei 9.00 uur een accreditatie aanvragen. Op de dag van de wedstrijd kunnen wij helaas niet langer een accreditatie toekennen.
* Journalisten in het bezit van een NSP-kaart kunnen parkeren op de grote parkeerplaats voor de hoofdingang van het stadion (te bereiken via de ingang aan de Melis Stokelaan, zie hieronder voor routebeschrijving).
* Gezien de beperkte parkeercapaciteit bij ons stadion is het waarschijnlijk dat er onvoldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Wij adviseren u dan ook om vroeg te komen. Indien er desondanks onvoldoende parkeerruimte is, kunt u in de directe omgeving van het Zuiderpark parkeren, bijvoorbeeld aan weerszijden van de Melis Stokelaan.
* Het stadion zal vanaf 18.00 uur geopend zijn.
* In tegenstelling tot andere wedstrijden is de persingang voor deze wedstrijd via de businessslounge. Hier is voor gekozen om de wachttijd tot een minimum te beperken. U zult vervolgens door het personeel van de businesslounge worden verwezen naar de persruimte.
* Halverwege de Zuid-tribune bevindt zich een rij van 12 stoelen voor de schrijvende pers, alsmede een rij voor RTV (8 plaatsen). Op het moment dat deze plaatsen bezet zijn, kunt u plaatsnemen in een van de loges die wij gereserveerd hebben voor het geval er meer pers aanwezig is dan de huidige capaciteit toelaat.
* Deze loges (A t/m F) bevinden zich geheel bovenaan de tribune en zijn te bereiken door één trap verder (komend vanaf de persruimte) te nemen dan de trap die u normaal gesproken neemt om de perstribune te bereiken.
* Het is mogelijk om na afloop van de wedstrijd spelers te interviewen in de persruimte of direct daarbuiten. Indien u iemand wenst te spreken, kunt u dit aangeven bij Jeanet Planken of Renate Middendorp. Zij zijn namens ADO Den Haag aanwezig in de persruimte en zullen uw naam noteren en de naam van de speler die u wenst te interviewen. Vervolgens zal ADO Den Haag ervoor zorgen dat deze spelers zich na afloop van de wedstrijd naar de persruimte begeven.
CEREMONIE

* Samenvattend ziet de procedure er als volgt uit:

* Na het laatste fluitsignaal worden de supporters onder begeleiding van stewards op het speelveld toegelaten. Supporters van de Hyundai en de Aad Mansveld Tribune kunnen de uitreiking vanaf het veld van dichtbij aanschouwen. Supporters van de Zuid Tribune kunnen ervoor kiezen het veld te betreden of vanaf hun zitplaats de uitreiking bij te wonen.

* Gedurende een periode van circa 15 minuten worden supporters in de gelegenheid gesteld de spelers en technische staf op het veld te feliciteren, terwijl de voorbereidingen getroffen worden voor de huldiging. Er wordt door middel van dranghekken een halve cirkel voor de twee dug-outs gecreëerd.

* Fotografen in het bezit van een NSP-fotografenkaart kunnen voor aanvang van de wedstrijd in de persruimte bij Jeanet Planken een hesje ophalen. Gekleed met dit hesje kunnen zij toegang tot de halve cirkel verkrijgen.

* De spelers zullen vervolgens het veld verlaten om op het plateau voor de eretribune uit handen van Henk Kesler de medailles en de felbegeerde kampioensschaal in ontvangst te nemen. De fotografen kunnen dit moment vanuit de halve cirkel vastleggen.

* Hierna zal het elftal het veld verlaten, en zal vervolgens zo spoedig mogelijk de persconferentie met beide trainers plaatsvinden. Interviewaanvragen van de schrijvende pers voor spelers kunnen zoals eerder vermeld werd bij de persruimte worden ingediend. De spelers zullen vervolgens direct nadat zij gedoucht zijn zich richting persruimte begeven. RTV-journalisten die nadat de spelers het veld verlaten interviews wensen af te nemen kunnen een verzoek de tunnel te betreden indienen bij Mark Jansen.
TENSLOTTE...
Hieronder treft u een routebeschrijving aan. Indien u verder nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Mark Jansen. Contactgegevens staan onderaan deze mail.

Routebeschrijving Persruimte
ADO Den Haag, Zuiderparkstadion

Openbaar Vervoer:
Vanaf Centraal Station tram 9 en vanaf Holland Spoor tram 8 en 9 richting Vrederust. Uitstappen bij halte Zuiderpark.

Met de auto:
Vanaf verkeersplein Ypenburg (A4): volg Rijswijk/Delft. Neem afslag Rijswijk (afrit 11). Sla rechtsaf de provinciale weg op. Rij alsmaar rechtdoor, voorbij de rotonde (Erasmusplein). Sla na het Erasmusplein bij de eerstvolgende stoplichten linksaf, en de eerste afslag rechtsaf het Zuiderpark in. Houd rechts aan; het Zuiderparkstadion is aan uw rechterhand.

De persruimte van ADO Den Haag bereikt u door de businesslounge van ADO Den Haag te betreden (hoofdingang stadion). U wordt vervolgens doorverwezen naar de persruimte. De persruimte valt te bereiken door eenmaal buiten de businesslounge linksaf te slaan, totdat u het looppad langs de Zuidtribune verlaten heeft en een pleintje betreedt. De persruimte is vervolgens aan uw linkerzijde gesitueerd.

Met vriendelijke groet,

Mark Jansen
PR & Communicatie
ADO Den Haag
PB 32400
2503 AC Den Haag

T: +31 (0)70 - 30 54 507
F: +31 (0)70 - 30 54 599
M: +31 (0)6 - 188 17 396
E: m.jansen@adodenhaag.nl
I: www.adodenhaag.nl