Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 21 mei 2003 / mr

COMMISSIE BUITENLANDSE ZAKEN BRENGT WERKBEZOEK AAN IRAN

Een delegatie van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken uit de Tweede Kamer brengt van vrijdag 23 mei tot en met zaterdag 31 mei aanstaande een werkbezoek aan Iran.

Het bezoek is op officiële uitnodiging van de voorzitter van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken van Iran en heeft als doel het vergaren van kennis over diverse onderwerpen. De onderwerpen die tijdens het bezoek aan de orde komen zijn onder meer de mensenrechten, de humanitaire opvang van Afghaanse vluchtelingen, het Iraanse buitenlandse beleid ten aanzien van Afghanistan, Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, de Iraanse positie ten aanzien van internationaal terrorisme, het Iraanse drugs(bestrijdings)beleid en het Iraanse nucleaire programma.

In dit kader worden onder meer bezoeken gebracht aan het Iraanse parlement en aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast bezoekt de vaste Commissie de christelijke minderheid in Isfahan, de joodse minderheid in Shiraz en een vluchtelingenkamp in Kerman.

De volgende leden nemen deel aan het bezoek: De Haan (voorzitter), Ormel (CDA), Timmermans (PvdA), Fierens (PvdA), Wilders (VVD), Karimi (GroenLinks) en Van der Staaij (SGP).

Griffier van de delegatie is de heer P.A. van Oort.