Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 23 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: Stadjer voor belediging aangehouden
De politie heeft donderdagnacht op de Grote Markt een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer gedroeg zich vervelend in de omgeving van een horecagelegenheid. De agenten vorderden van de man om weg te gaan. Hij liep enkele meters weg, maar draaide zich vervolgens om en begon de dienders uit te schelden. Hierop werd de Stadjer aangehouden voor belediging. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: arrestant na sprong in water ingerekend De politie heeft donderdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen ingerekend, nadat de jongen uit een politie was gevlucht. De verdachte zat al enkele dagen vast voor betrokkenheid bij een straatroof, gepleegd in de stad Groningen. Terwijl de arrestant bij politieagenten in de auto zat, wist hij een raam te openen en vervolgens aan de buitenkant de deur te openen. De jongen zette het op een lopen, maar werd achterhaald door de dienders. Op het Schuitendiep sprong de arrestant in het water. Even later kon hij worden overmeesterd. De jongen is vervolgens ingesloten.

Groningen: dief aangehouden
De politie heeft donderdagavond in de Hofstraat een 30-jarige man uit Meppel aangehouden voor diefstal. De Drent werd door een 24-jarige vrouw in haar woning in de Kleine Butjesstraat aangetroffen. Zij had de voordeur open laten staan, waarna de verdachte in een onbewaakt ogenblik de woning was binnengegaan. Op het moment dat de vrouw de dief op heterdaad betrapte, griste hij een tas uit de vrouw haar handen en zette hij het op een lopen. Het slachtoffer zette vervolgens de achtervolging in. Hierop gooide de man de tas weg. Even later werd de dief door omstanders ingesloten en in bedwang gehouden. De gealarmeerde politie kon de Drent vervolgens aanhouden. Hij is ingesloten. De vrouw heeft haar tas inmiddels terug. Ze mist vermoedelijk slechts een klein geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: politie houdt vier winkeldieven aan
In de Herestraat en het Hoogstraatje heeft de politie donderdagavond twee mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar en twee vrouwen van 22 en 25 jaar, allen uit Groningen, aangehouden voor winkeldiefstal. Op aanwijzing van een beveiligingsbeambte werden de winkeldieven aangehouden. Na fouillering werden bij de verdachten oorbellen, armbandjes en kleding aangetroffen. Alle vier bekenden na verhoor hun aandeel in de diefstal bij een kledingzaak op de Grote Markt. De winkeldieven zijn na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft donderdagochtend en middag op de Eemsgolaan en de Rijksweg een snelheidscontrole gehouden. Bij beide controles reden in totaal 144 automobilisten te hard. Op beide locaties geldt een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. Op beide wegen werd een hoogst gemeten snelheid van 77 km/uur gemeten. In totaal werden van 1585 voertuigen gecontroleerd.

Groningen: voetgangster gewond na aanrijding
Een 73-jarige vrouw uit Groningen is donderdagochtend op de S.O.J. Palmelaan gewond geraakt na een verkeersongeval. De vrouw stak de rijbaan over en liet hierbij een van rechts naderende 72-jarige automobilist uit Groningen niet voorgaan. De voetgangster raakte hierbij gewond. Zij werd met heupletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Regioberichten volgen later

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)