Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

MR. M.P.KRAMER NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR GASTRANSPORT SERVICES

Op 1 september 2003 treedt de heer mr. M.P. Kramer in dienst bij de N.V. Nederlandse Gasunie als algemeen directeur van het bedrijfsdeel Gastransport Services. Hij volgt op 1 oktober a.s. de huidige algemeen directeur van Gastransport Services, dr. ir. G.E.H. Joosten, op.

De heer Kramer (52) is op dit moment verantwoordelijk voor de activiteiten van Statoil in Venezuela. Hij is zijn loopbaan gestart bij het ministerie van Economische Zaken en heeft daarna diverse internationale functies bekleed (NAVO, Brussel; International Energy Agency, Parijs; Petro-Canada, Calgary). Sinds 1992 is hij in dienst bij Statoil ASA, voornamelijk in functies buiten Noorwegen.

De huidige directeur van Gastransport Services blijft nog voor onbepaalde tijd verbonden aan Gasunie als commissaris van Gasunie Engineering B.V. en zal Gastransport Services in een aantal gremia vertegenwoordigen. Gasunie is sinds 2002 organisatorisch gesplitst in de delen Gastransport Services en Gasunie Trade & Supply. Naar verwachting volgt in 2004 een juridische splitsing van de onderneming.

Groningen, 23 mei 2003