Politie Hollands Midden
Datum: 23 mei 2003

(


Aanhouding Leiden

Donderdagochtend, 22 mei, rond 05.00 uur kreeg de politie een melding van mishandeling aan de Spieghelstraat. Vanwege geluidsoverlast kwam een 33-jarige Leidenaar verhaal halen bij zijn 22-jarige bovenbuurman, die in gezelschap was van een leeftijdgenoot. Na het intrappen van de deur, gaf hij zijn bovenbuurman een aantal klappen, onder andere op zijn recentelijk gebroken neus. De 22-jarige vriend van het slachtoffer probeerde vervolgens de vechtersbazen te scheiden, waarbij hij zelf ook werd geslagen. De politie is later de woning van de benedenbuurman binnengetreden en heeft de verdachte aangehouden. De bovenbuurman en leeftijdgenoot hebben beiden aangifte gedaan van mishandeling.


Verkeersongeval Leiden

De politie heeft donderdagmiddag 22 mei assistentie verleend nadat op de kruising van de Vijf Meilaan met de Churchilllaan een ongeluk was gebeurd. Bij het ongeval dat omstreeks 17:45 uur plaats vond, raakte een 20-jarige fietser uit Leiderdorp gewond. De man fietste over het fietspad van de Churchillaan, komend uit de richting van de Haagweg. Bij het oversteken van de Vijf Meilaan kwam hij in botsing met een auto van rechts. Met hoofdletsel is de fietser naar het Rijnland ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De kruising is door middel van verkeerslichten beveiligd. Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat de 33-jarige Leidse bestuurder van de auto groen licht had.


Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn

In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei trof de politie rond 01.00 uur aan de Korenmolen een auto aan. De auto was tegen een paal gereden en op een betonnen varkensrug tot stilstand gekomen. De 61-jarige Alphense bestuurder werd even later thuis aangetroffen. De bestuurder werd aangehouden en moest op het bureau een blaastest doen. Hij blies 935 Ug/l, terwijl slechts 220 Ug/l toegestaan is. Het rijbewijs van de bestuurder werd in beslaggenomen. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd een rijverbod van elf uren opgelegd.


Diefstal uit woning Ter Aar

In de ochtend van donderdag 22 mei tussen 1.00 en 6.00 is ingebroken in een woning aan de Dr. A. Schweizerstraat. De afgesloten achterdeur werd geforceerd en de keuken en woonkamer werden doorzocht. De bewoners lagen ten tijde van de diefstal te slapen en hebben niets gemerkt. Zij missen o.a. een spiegelreflexcamera en een laptop.
Inbraak door een deur te forceren of open te breken kan voorkomen worden door een goed hoofdslot met veiligheidsbeslag en goed slotkom te plaatsen. Een goedgekeurd bijzetslot is ook effectief. Meer informatie over het Politie Keurmerk Veiligwonen kunt u opvragen op het politiebureau. In de informatiemap vindt u alles over het beveiligen van woningen.


Onder invloed Zwammerdam

De politie heeft vrijdag 23 mei rond 01.00 uur een 41-jarige man uit Zwammerdam aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Oostkanaalweg rijden. Hierop hebben ze de man aan de kant van de weg laten stoppen. De Zwammerdammer bleek gedronken te hebben. De ademanalyse wees 390 ug/l uit. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Onder invloed Alphen aan den Rijn

De politie heeft vrijdag 23 mei rond 02.45 uur een 37-jarige vrouw uit Alphen aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie controleerde haar op de Eksterstraat. De ademanalyse wees 315 ug/l uit. Ze kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Aanhouding Alphen aan den Rijn

De politie heeft vrijdagnacht 23 mei rond 03.30 uur een 29-jarige man uit Kollum aangehouden op verdenking van een inbraakpoging in een bedrijf aan de Emmalaan. Een getuige zag hem wegrijden van het bedrijf op een fiets, vermoedde dat er was ingebroken en waarschuwde de politie. Deze heeft de omgeving afgezocht en zag een man op de Willem de Zwijgerlaan fietsen. Op de President Kennedylaan hebben ze de man vervolgens aangehouden. Deze gaf een valse naam en adres op. Na controle kon de politie echter zijn identiteit vaststellen. Tevens bleek de man verdacht te worden van 14 andere zaken, voornamelijk inbraken, in verschillende regio's.


Inbraak apotheek/zorgcentrum Gouda

De politie doet onderzoek naar een inbraak in de apotheek/zorgcentrum aan het Middenmolenplein. Buurtbewoners werden vrijdagnacht 23 mei rond 03.00 uur wakker van harde klappen en waarschuwden de politie. Getuigen zagen vervolgens twee mannen met een kluis over straat lopen. Deze renden zonder kluis weg in de richting van het Getijmolenerf toen meerdere buurtbewoners naar buiten kwamen. Een ruit van de apotheek bleek te zijn vernield waarna de kluis kon worden meegenomen.


Rijden onder invloed Gouda

In de nacht van donderdag 22 mei op 23 mei, rond 1.15 uur, trof de politie een auto in de sloot aan op de Bodegraafsestraatweg. De auto was vanaf de Thorbeckelaan rechtdoor gereden zonder te stoppen. Volgens de 20-jarige bestuurder uit Reeuwijk weigerden zijn remmen dienst. Hij werd aangehouden en uit een blaastest bleek hij te veel gedronken te hebben, 595 Ug/l. Er wordt nog technisch onderzoek uitgevoerd naar de staat van dienst van de remmen. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zes uren.


Aanhoudingen na bedrijfsinbraak Nieuwerkerk a/d IJssel

Omstreeks een half uur na middernacht heeft de politie in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei drie jongens aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak bij een bedrijf aan de Hoogeveenseweg. Een alerte man belde de politie toen hij jongens over een hekwerk zag klimmen. Toen de politie arriveerde, zagen agenten twee jongens bij een auto wegrennen. Nog twee; een 17-jarige en een 19-jarige jongen uit Gouda, zaten in de auto en werden aangehouden. Korte tijd later werd op het bedrijfsterrein nog een derde jongen; een 18-jarige jongen uit Moordrecht, aangehouden. De jongens hadden inbrekerswerktuig bij zich en aan het bedrijf werd braakschade geconstateerd. Na hun aanhouding zijn de jongens ingesloten. De eigenaar van het bedrijf zal nog aangifte doen. De vierde verdachte wist te vluchten en is niet aangehouden.






Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --