Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 23 Mei 2003

Winkeldief

TILBURG- Op donderdag, 22 mei, rond 20.00 uur hebben agenten op de Heuvel, een 26-jarige Tilburgse vrouw aangehouden, nadat ze bij een schoenenwinkel, schoenen weg wilde nemen. Ondanks het feit dat ze in de winkel, de streepjescode van de schoenen had verwijderd, ging het alarm bij het detectiepoortje, tijdens het passeren, toch af. Een beveiligingsmedewerker greep hierop de vrouw in de kraag.

Waarschuwen helpt niet

TILBURG- Gisteren, rond 21.30 uur, hebben agenten op de Gasthuisring, twee Tilburgers, aangehouden van respectievelijk 18 en 31 jaar oud. Beide mannen konden het niet laten, de agenten tot twee keer toe te beledigen. In eerste instantie spraken de agenten beide mannen op de Korvelseweg aan. De mannen beledigden de agenten en kregen daarvoor een waarschuwing. Korte tijd later troffen de agenten, beide mannen aan op de Gasthuisring. Wederom begonnen de mannen de agenten te beledigen. Hierop was de maat vol en werden beide mannen aangehouden.

Vrouw van tas berooft

TILBURG - Gisteren, rond de klok van 21.30 uur, werd op het Wagnerplein een 29-jarige Tilburgse vrouw van haar tas beroofd. De vrouw liep, op krukken, over het Wagnerplein in de richting van de bushalte. Plotseling voelde ze dat iemand van achteren haar bij haar tas greep. Ze droeg haar tas, via het hengsel op dat moment over haar schouders. Doordat de vrouw een beenblessure had, waarvoor ze op krukken moest lopen, lukte het haar niet enig weerstand te bieden. De man, die het hengsel van haar tas aan het losrukken was, duwde de vrouw op de grond en sleepte haar enkele meters mee over de grond. Door de pijn liet de vrouw haar tas los, waarop de man verdween. In de tas, zat een zojuist gepind geldbedrag van 650 Euro in.

Rijden onder invloed

TILBURG - Vanmorgen, rond 02.15 uur, hebben agenten op de Paleisring een 39-jarige Tilburgse automobilist aangehouden die te diep in het glaasje gekeken had.
Tijdens een ingestelde controle bleek dat de man flink onder invloed van alcohol verkeerde.
Op het politiebureau werd er een ademanalyseonderzoek ingesteld, waaruit bleek dat de man een promillage had van 1,85 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd. Met een dagvaarding op zak en een rijverbod van 9 uur, kon de man tevoet vertrekken.

Auto ramt voordeur woning

BERKEL ENSCHOT - Vanmorgen, rond 07.00 uur, kwam een personenauto, bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Berkel Enschot, op de Kamperfoelielaan, in aanrijding tegen de gevel van een woning. De 21-jarige vrouw, die met haar auto over de Kamperfoelielaan reed, in de richting van de kruising met de Vlierlaan, schrok op het genoemde kruisingsvlak van een andere personenauto, die bestuurd werd door een 55-jarige vrouw uit Berkel Enschot. De 21-jarige week uit en kwam vervolgens met haar auto in aanrijding tegen de gevel van een woning.
Er raakte door het ongeval niemand gewond.

Bron: Patrick vd Steen
Bron: Desirée Brabers