Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-05-2003 Mediaberichten 23 mei (11.30 uur)

Aanhouding verdachten na diefstal telefoonkaarten en foto-apparatuur

BAEXEM Donderdagavond heeft de politie een 27-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal van telefoonkaarten en fotoapparatuur eerder op de dag. In de woning van de man trof de politie de gestolen kaarten en de foto-apparatuur aan. De man is in verzekering gesteld.

Donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur werd een sigarenzaak aan de Dorpstraat in Buchten bezocht door een man, vrouw en kind. Het drietal was even in de zaak en de man kocht een telefoonkaart. De vrouw en het kind leidden de verkoopster af door een aantal vragen te stellen. Nadat het drietal weer vertrokken was werd ontdekt dat er een 30-tal telefoonkaarten weg waren. De eigenaar deed hiervan aangifte bij de politie Limburg-Zuid. Ongeveer een half uur voor deze diefstal is op een gelijksoortige manier uit een winkel aan de Kapelweg in Born een viertal fotocameras ontvreemd. De waarde van deze camaras bedraagt ongeveer 1700 euro. Door de oplettende winkeliers werd het kenteken van de auto van de drie bezoekers genoteerd. Dit kenteken bleek bij beide zaken overeen te komen. Hierop is de politie de 27-jarige man op het spoor gekomen en kon hij donderdagavond in Baexem worden aangehouden.

Vogels uit volière weggehaald

VENRAY Uit een volière achter een woning aan de Kogeldistel zijn donderdagavond circa 25 vogels ontvreemd. Tussen 22.00 en 24.00 uur zijn onbekenden bij de volière gekomen en hebben het gaas kapotgeknipt. Vervolgens hebben ze de vogels, onder andere vinken, sijzen, n Japanse nachtegaal en een diamantduif wegehaald. De totale waarde van de vogels bedraagt rond de 800 euro en de aangerichte schade bedraagt 100 euro.