Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.10 uur

Minderjarige verdachte aangehouden

LANGBROEK/WIJK BIJ DUURSTEDE/DOORN - De politie heeft vorige week een minderjarige jongen aangehouden op verdenking van het lastigvallen en bedreigen van zeven meisjes. De jongen zou in de periode van februari tot begin mei 2003 de meisjes in de leeftijd van 12 tot 16 jaar in de omgeving van Langbroek op straat hebben lastig gevallen en bedreigd.

De politie deed onderzoek na een aangifte door een meisje in april 2003. Zij fietste over de Langbroekerdijk vanuit de richting Doorn en zou door de verdachte zijn benaderd en lastig gevallen. In de loop van het onderzoek kwamen meer meldingen en aangiften van meisjes binnen over dergelijke gebeurtenissen.

De politie hield in het kader van dit onderzoek op donderdag 15 mei een passantenonderzoek op de Langbroekerdijk en de Wijkerweg. Daar werd de verdachte jongen aangehouden. Inmiddels heeft hij deels bekennende verklaringen afgelegd. De jongen werd op maandag 19 mei door de rechter-commissaris geschorst uit zijn voorlopige hechtenis. De betrokken slachtoffers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Noot voor redactie/