Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Bestuurder onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei een man aangehouden voor het rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam.

Omstreeks 03.35 uur zagen agenten een voertuig met twee inzittenden over de Structuurbaan rijden. De agenten besloten om het voertuig te controleren en kregen het voertuig pas op de Rijksweg A12 aan de kant.

Na een eerste blaastest bleek dat de 47-jarige bestuurder uit Zeist te veel gedronken had. Tevens hadden de agenten het idee dat de man een valse naam op gaf. Op het bureau bleek dat hij 550 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Een vriend van de man belde naar het bureau en vroeg waarom de man was aangehouden.

Op de vraag van de politie wie de man was, gaf hij de volledige personalia van zijn dronken vriend. Uiteindelijk werd proces-verbaal op gemaakt voor het rijden onder invloed en kreeg hij een boete voor het opgeven van een valse naam. Met een rijverbod van 6 uur werd hij naar huis gestuurd.

Bedelaar

NIEUWEGEIN- Op donderdagavond werd een man aangehouden nadat hij bezig was geweest met een valse collecte. Omstreeks 19.55 uur liep een 51-jarige man langs de deuren aan de Rapsodielaan te collecteren. Buurtbewoners vertrouwde het niet en belden de politie. Onderzoek wees uit dat de man voor zichzelf aan het collecteren was. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de man ook nog voor 493 euro boetes had openstaan.

Aanrijding letsel

HOUTEN- Op donderdagmiddag werd een fietser aangereden door een automobilist. Omstreeks 14.20 uur reed een 53-jarige vrouw uit Houten op haar fiets over de Het Kant. Een 79-jarige vrouw uit Houten reed over het Imkerseind en gaf geen voorrang aan de fietster. Een aanrijding ontstond en de fietser werd met schouderletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding

IJSSELSTEIN- Op donderdagmiddag ontstond er een aanrijding op Edelstenenbaan waarbij twee personen gewond raakte. Omstreeks 16.00 uur reed een 63-jarige automobilist uit IJsselstein reed over de Planetenbaan en verleende geen voorrang aan de 52-jarige automobilist uit IJsselstein. Bij de aanrijding raakte beide mannen gewond en zijn met nekklachten en pijn aan de borst vervoerd naar het ziekenhuis.