Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.45 uur

Poging doodslag na bedrijfsinbraak

ZEIST In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei werd bij een bedrijf ingebroken. Daarna werd op een politieman ingereden.

Rond 01.30 uur werd door twee mannen ingebroken bij een bedrijf aan de Oude Arnhemseweg. Daarbij werd gepoogd een computer weg te nemen, maar dat mislukte omdat de computer met een stalen kabel vastzat. Er is nog onbekend of er andere goederen zijn weggenomen. Een beveiligingsmedewerker zag de twee verdachten en waarschuwde de politie. De verdachten gingen er te voet vandoor en stapten verderop in een auto.

Een politieman die ter plaatse kwam, zag een auto met daarin mogelijk de verdachten wegrijden. Hij liet de auto stoppen en liet de bestuurder de motor uitzetten. Twee politiemensen wilden de inzittenden controleren, terwijl één politieman voor de auto bleef staan. De bestuurder startte echter de auto, gaf gas en reed op de politieman in. Hij werd geschept, kwam op de motorkap terecht en viel vervolgens op de weg. Hij liep daarbij letsel aan zijn handen, schouder en knie op. Hij werd naar het Diaconessenziekenhuis in Zeist gebracht en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

De automobilist ging er vandoor en door een politiewagen werd een achtervolging ingezet. Zij raakten de auto echter bij de Laan van Vollenhove kwijt. In de loop van de nacht werd de auto verlaten in Zeist aangetroffen. Het voertuig werd in beslag genomen.

De verdachte die de politieman had aangereden, een 20-jarige man uit Zeist, meldde zich rond 03.00 uur aan het politiebureau. Hij is aangehouden als verdachte van poging tot doodslag en van bedrijfsinbraak. Naar de andere verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.

Gordelcontroles

BINNENSTICHT De politie heeft op donderdag 22 mei op meerdere plaatsen gordelcontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 2239 voertuigen aan een controle onderworpen en kregen 165 bestuurders en / of inzittenden een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. De controles vonden plaats op de Utrechtseweg en de Boulevard in Zeist, de Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg, de Soestdijkseweg zuid in De Bilt en de Tolakkerweg in Hollandse Rading.

Onder invloed

ZEIST In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 00.40 uur zagen politiemensen een 40-jarige automobilist uit Werkhoven over de Arnhemse Bovenweg rijden. De man viel op omdat hij met groot licht seinde en slingerend reed. Bij controle van de man bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 525 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Rijbewijs kwijt

DE BILT - In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei moest een automobilist na het rijden onder invloed van alcohol zijn rijbewijs inleveren.

Rond 03.10 uur zagen politiemensen een automobilist met behoorlijke snelheid door De Bilt rijden. Zij gingen achter hem aan en gaven hem op de Burgemeester De Withstraat een stopteken. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 630 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.