Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-05-2003
1e persbericht van vrijdag 23 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker aangehouden
In een kantoor aan de Bilderdijklaan is donderdag om 21.10 uur een 25-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had een ruit ingeslagen. Toen de politie hem op de eerste etage vond was hij daar in een keukentje bezig met koffie zetten. Hij had ingebroken omdat hij een slaapplaats zocht. Die had hij nu gevonden in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal aangehouden
In Woensel-West zijn donderdag om 23.45 uur een 18-jarige Eindhovenaar en een 17-jarige jongen uit Best aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij een diefstal op de Calaislaan. Daar ontdekte de eigenaar van een bromfiets dat zijn voertuig werd gestolen. De dader liep er mee weg maar toen hij zich ontdekt voelde gooide hij de bromfiets tegen de grond. De eigenaar van de bromfiets achtervolgde hem maar de dader pakte een schroevendraaier en bedreigde de achtervolger ermee. De dader werd opgepikt door twee personen in een personenauto. Via het kenteken kwam de politie in Woensel West waar de twee verdachten aangehouden konden worden. De 18-jarige verdachte is de eigenaar van de auto, de ander is zijn vriend waarmee hij donderdagavond op pad was geweest. De verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed
Een 30-jarige Eindhovense automobilist is vrijdag om 2.55 uur op de Dr. Schaepmanlaan aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies 1,25 promille. Hij kreeg een boete van 190,=.

Eindhoven: Vernielers aangehouden
Vrijdag om 4.45 uur zijn op het Wilhelminaplein een 18-jarige Eindhovenaar en een even oude man uit Geldrop aangehouden. Zij zouden in de Prins Hendrikstraat vernielingen aan geparkeerde autos hebben gepleegd. Bij vier autos waren deuken getrapt of een spiegel vernield. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verwarde man breekt in
Een 47-jarige man uit Veldhoven is vrijdag om 5.40 uur in de showroom van een garagebedrijf aan Croy aangehouden. De man had de ruit kapotgeslagen. Hij was erg verward en verklaarde de eigenaar van het bedrijf te zijn. Hij kwam een auto halen. De man is ingesloten. De crisisdienst is gewaarschuwd.

Eindhoven: Valse identiteitspapieren
Op het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan zijn vrijdag om 9.00 uur een Braziliaanse man en vrouw van 28 en 25 jaar oud aangehouden. Zij probeerden met valse identiteitspapieren een sofinummer te krijgen. Na het onderzoek worden ze aan de Vreemdelingenpolitie overgegeven.

Helmond: Dronken man vernielt planten
De politie heeft donderdag om 20.55 uur op de Kanaaldijk Noord Oost een 58-jarige Helmonder aangehouden. Hij was bij een verpleegtehuis planten uit de tuin aan het trekken. De man had flink gedronken. Hij is ingesloten.

Helmond: Man verdacht van mishandeling vriendin Een 22-jarige Helmonder is donderdag om 21.45 uur aangehouden nadat hij zijn 18-jarige vriendin uit Geldrop had mishandeld. Hij had haar met de vuist in het gezicht geslagen. De man had gedronken. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed
Op het Oostende is vrijdag om 1.35 uur een 31-jarige man uit Aarle Rixtel aangehouden. Hij reed in een auto en had gedronken. De man blies ruim 0,7 promille en kreeg een boete van 190,=.

Helmond: Inbraak in schuur
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in de schuur bij een woning aan de Jan van Vlissingenhof. De schuurdeur was niet afgesloten. De bewoner mist een hogedrukspuit, een boorhamer, twee boormachines, een schuurmachine, een gevulde gereedschapskist en een campingtafeltje.

Breugel: Hennepkwekerij ontdekt
Donderdag is in een woning aan de Evertsenlaan een hennepkwekerij ontdekt. Op een slaapkamer stonden 300 planten en op zolder 350. De stroom werd illegaal afgetapt. De woning werd gehuurd door een 30-jarige Bestenaar. Hij is donderdag om 19.45 uur aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Son: Inbraak in berging
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in de berging bij een woning aan de Molenstraat. De deur is opengebroken en uit de berging zijn twee motoren (BSA en Honda) en twee bromfietsen (Kreidler en Honda) gestolen. De Honda bromfiets is in de buurt teruggevonden. Verder is er gereedschap meegenomen.

Someren: Man met gestolen tankpas aangehouden
Bij een tankstation aan de Kerkendijk is vrijdag om 0.15 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden. Hij was in het bezit van een gestolen tankpas en had daar mee getankt. Bij het tankstation is de afgelopen maand veelvuldig met deze gestolen tankpas getankt. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Automobiliste onder invloed
Op het Eykereind is vrijdag om 0.20 uur een 53-jarige automobiliste uit Westerhoven aangehouden omdat zij gedronken had. De ademanalyse mislukte waarna een bloedproef is genomen.

Bladel: Computers gestolen
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Handelsweg zijn donderdagavond vier computers met flatscreen gestolen. Aan de voorzijde van het bedrijf is een raam opengebroken.