Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 23-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Radarsnelheidscontrole op Ramsweg
NOORDOOSTPOLDER Het VerkeersTeam Flevoland heeft donderdagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Ramsweg. Tussen 16.00 en 18.00 uur passeerden 210 automobilisten het meetpunt. Hiervan reden er 95 te snel. (45,2%). Van die 95 overtreders reden er 85 meer dan 100 km/h, terwijl 7 van die 85 boven de 140 km/h kwamen. De topper haalde 148 km/h. Op de Ramsweg mag 80 km/h gereden worden.

ALMERE Op de kruising Cinemadreef en Veluwedreef werd donderdagmiddag een rood licht controle gehouden. Er werd zeven maal proces-verbaal opgemaakt voor het door rood rijden.

In de wijk Tussen de Vaarten werd donderdagmiddag gecontroleerd op bromfietsen. Vijf maal een proces-verbaal in verband met een te groot vermogen, in twee gevallen ging het om het niet gebruiken van de helm en het niet voor elkaar hebben van de papieren.

Weedplantage
ALMERE De politie heeft donderdagmorgen een weedplantage ontdekt en ontruimd aan de Palmpolstraat. In totaal werden in meerdere ruimtes bijna 550 plantjes aangetroffen. De plantjes, lampen en ander materiaal werd in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft nog geen verdachte kunnen aanhouden.

Aanrijding
ALMERE Op de Paralleldreef vond donderdagmiddag een aanrijding plaats. Een 34-jarige vrouw uit Almere had eerder een andere auto ingehaald, maar bij het naar rechts sturen na het inhalen, kon ze niet op tijd remmen voor een stilstaande auto. Die wagen werd bestuurd door een 40-jarige Almeerder. Een botsing volgde, de twee bestuurders werden allebei met nekklachten overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

LELYSTAD Op de A6 onder Lelystad vond donderdagavond een aanrijding plaats. Twee autos hadden elkaar geraakt. Een auto werd bestuurd door een 54-jarige man uit Zwolle, hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zijn promillage was 1,0. De andere automobilist was een 53-jarige man uit Bovenkarspel. De Zwollenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een rijverbod werd hij weer heengezonden.

Rijbewijs ingevorderd
LELYSTAD Op de Houtribweg met de kruising met de Binnenhavenweg werd donderdagavond een 31-jarige automobilist uit Den Haag geklokt. Hij reed 131 km per uur na meetcorrectie. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en zijn rijbewijs werd daar ingevorderd.