Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-05-2003
Persberichten district Sittard (HP 12.15 uur) Vrijdag 23 mei 2003

Sittard, lichtgewond bij verkeersongeval.

Een 45 jarige automobiliste uit Geleen is donderdagmorgen 22 mei 2003 bij een verkeersongeval op de Broeksittarderweg te Sittard licht gewond geraakt.
Een 39 jarige automobilist uit Sittard keerde omstreeks 09.00 uur zijn auto op Broeksittarderweg. Bij het achteruit zetten van de auto lette hij niet voldoende op het verkeer achter hem waarna hij een aanrijding met een automobiliste veroorzaakte die over dezelfde weg reed. De bestuurster raakte licht gewond. Zij kon haar auto niet verlaten omdat het portier dermate zwaar beschadigd was dat dit niet meer open kon. Brandweerlieden hebben de automobiliste uit haar benarde positie bevrijd. Daarna werd zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd een rugletsel geconstateerd.

Sittard, inbraak in bedrijf.

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Dr. Nolenslaan te Geleen. De dieven kregen de toegang door een gat in het dak te maken. Tijdens een rondgang door het bedrijf werden de inbrekers gedetecteerd door de elektronische beveiliging waarop het luid alarm in werking trad. Na het vernielen van een ruit verlieten de dieven overhaast en vermoedelijk met lege handen het bedrijf. Namens het bedrijf is bij de politie van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, rijden onder invloed.
Een 51 jarige automobilist uit Maastricht is vrijdagmorgen 23 mei 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist werd kort na 02.00 uur op de Urmonderbaan door de politie gecontroleerd naar aanleiding van zijn slingerend rijgedrag. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek hij behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, hetgeen bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto diende te blijven staan.

Geleen, inbraak in bedrijf.
In de nacht van woensdag op donderdag heeft in een bedrijf aan de Rijksweg Noord te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De inbrekers kregen de toegang tot het winkelgedeelte na het vernielen van een ruit. Uit de winkel werden twee bromfietshelmen en vijf bromfietsuitlaten ontvreemd. Namens het bedrijf is van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.