Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

23-05-2003
Uitbreiding en verlenging ANVR reisadvies voor delen China en Taiwan
Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) heeft op 22 mei 2003 het advies overgenomen van de World Health Organization (WHO) en het reisadvies met betrekking tot SARS uitgebreid voor heel Taiwan. Tevens is het gehele, eerder afgegeven, reisadvies met twee weken verlengd tot en met 14 juni 2003.
Het reisadvies om geen reizen uit te voeren geldt nu voor Taiwan, de steden Hongkong, Peking, Tianjin en de provincies Guangdong, Shanxi en Hebei, alsmede voor de autonome regio Binnen Mongolië. Het transitvervoer door Binnen-Mongolië met de doorgaande trein (Trans Mongolië Expres) is vooralsnog wel mogelijk, evenals transitvluchten via de internationale luchthavens van Hongkong, Guangzhou en Peking.
Het reisadvies om geen reizen naar de hiervoor genoemde delen in China en Taiwan uit te voeren in verband met de nog onduidelijke situatie rond SARS geldt dus tot en met 14 juni 2003. Indien de autoriteiten de situatie eerder onder controle blijken te hebben en daardoor het reizen naar deze Chinese steden en gebieden mogelijk is, zal het reisadvies zo mogelijk voor genoemde datum worden herzien.