Gemeente Apeldoorn

Terugblik raadsvergadering 22 mei

Persbericht van het raadspresidium

De gemeenteraad van Apeldoorn heeft donderdag 22 mei onder meer gesproken over de volgende punten.

Concernjaarrekening 2002
De raad heeft de concernjaarrekening 2002 en het rapport van de rekeningcommissie hierover unaniem aangenomen. Het college komt in september met een reactie op het rapport van de rekeningcommissie. Apeldoorn stelt als een van de eerste grotere gemeenten de jaarrekening vast.

Demonstratie van zaterdag 17 mei jl.
De raad heeft de noodverordening voor het verbod op overige demonstraties op 17 mei en de aanpak rondom de NVU-demonstratie unaniem bekrachtigd. De burgemeester heeft tijdens de raadsvergadering verantwoording afgelegd over de gang van zaken voorafgaande aan de demonstratie en op de dag zelf.

Meer kans op fiets terug
De raad heeft gisteren een motie van de VVD fractie aangenomen waarin het college wordt gevraagd na te gaan of het opsporen van gestolen fietsen ook in Apeldoorn in het takenpakket van de stadswachten kan worden opgenomen. In de motie wordt verwezen naar de gemeente Harderwijk waar met succes stadswachten worden ingezet bij het opsporen van gestolen fietsen. De gemiddelde Apeldoorner verwacht nu niet dat een gestolen fiets wordt teruggevonden. In 2002 werden meer dan 10.000 fietsen in Apeldoorn gestolen en de aangiftebereidheid daalt. Het terugdringen van deze vorm van kleine criminaliteit kan bijdragen aan een verbetering van het veiligheidsgevoel. Met uitzondering van D66 steunden alle fracties de motie.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1