Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 mei 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555588

Midden- en Noordoost-Twente:

Proces-verbaal en invordering rijbewijs wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag 03-067449
Oldenzaal, Berkstraat
Donderdag 22 mei omstreeks 21.25 uur Er kwam een melding binnen dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden en dat de inzittenden probeerden zelf de auto te verwijderen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen een auto, vast op een paaltje en tegen een boom. De bestuurder van de auto had via de Steenstraat bij de verkeerslichten rechtsaf de Berkstraat willen inrijden. Volgens een getuige reed hij met dusdanig hoge snelheid dat hij de macht over het stuur verloor, op de stoep belandde, op een houten paaltje reed en tegen een boom tot stilstand kwam. Uit info bleek dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Oldenzaal, reeds eerder een ongeval had veroorzaakt en ook een keer was bekeurd omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Hierop werd besloten zijn rijbewijs in te vorderen. Verder wordt proces-verbaal opgemaakt wegens zijn verkeersgevaarlijk rijgedrag. De auto werd afgesleept en zal op technische staat onderzocht worden.

Aanrijding met letsel
03-067128
Hengelo, Enschedesestraat
Donderdag 22 mei omstreeks 12.00 uur Een 45-jarige automobilist uit Enschede reed vanuit een uitrit de Enschedesestraat op en verleende hierbij geen voorrang aan een voor hem van links komend 19-jarig meisje uit Enschede, dat op haar bromfiets op het daar gelegen fietspad reed. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij het meisje licht letsel opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-067356
Hengelo, Oldenzaalsestraat/Ir. M. Schefferlaan Donderdag 22 mei omstreeks 17.40 uur Een 31-jarige fietser uit Hengelo reed op het fietspad dat parallel ligt aan de Oldenzaalsestraat. Hij wilde linksaf de Ir.M. Schefferlaan inrijden en maakte hierbij gebruik van de fietsersoversteekplaats. Hij keek bij het oversteken niet goed uit en werd hierdoor aangereden door een voor hem van links komende 26-jarige automobiliste uit Delden. De 31-jarige man werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-067467
Glane, kruising Glanerbrugstraat/Gronausestraat Donderdag 22 mei omstreeks 22.20 uur Een 30-jarige automobiliste uit Enschede verleende op bovengenoemde kruising geen voorrang aan een 34-jarige automobiliste uit Losser. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 34-jarige vrouw knie- en nekletsel opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Rijden onder invloed
03-067488
Borne, Prins Bernhardlaan
Vrijdag 23 mei omstreeks 01.00 uur Surveillerende politieagenten zagen een auto al slingerend in de Prins Bernhardlaan rijden en hielden de bestuurder staande. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd een blaastest afgenomen, die het vermoeden bevestigde. De bestuurder, een 33-jarige man uit Borne, werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,83 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-067497
Oldenzaal, Schapendijk
Vrijdag 23 mei omstreeks 01.30 uur Bij controle bleek een 51-jarige automobilist uit Oldenzaal onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een uitslag van 0,76 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhoudingen wegens vernieling 03-067512
Hengelo, Enschedesestraat
Vrijdag 23 mei omstreeks 03.30 uur Drie knapen, een 19-jarige uit Hengelo, een 20-jarige uit Borne en een 21-jarige uit Brummen, werden aangehouden omdat zij ervan verdacht worden kort daarvoor over twee auto's te hebben gelopen en hierbij beschadigingen te hebben veroorzaakt. Eén en ander gebeurde onder invloed van alcohol. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig ongeval met letsel
03-067513
Hengelo, Wolter ten Catestraat Vrijdag 23 mei omstreeks 03.50 uur Een 19-jarige jongen uit Hengelo had het nodige aan alcohol genuttigd en viel op de Wolter ten Catestraat van zijn fiets. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Snorfiets gestolen
03-067420
Ootmarsum, Van Loostraat
Donderdag 22 mei omstreeks 16.30 uur In Ootmarsum werd een snorfiets van een 80-jarige man uit Ootmarsum gestolen. Een man had de eigenaar gebeld en gezegd dat hij belangstelling had voor de snorfiets, die te koop stond. Hij was vervolgens gekomen en wilde graag eerst een proefritje maken. Hij ging er omstreeks 16.30 uur op de snorfiets vandoor en kwam niet terug.Het gaat om een zilvergrijze snorfiets van het merk Viva, type City met achterop een zwarte koffer voorzien van een rode streep.Het signalement van de dader is als volgt: een man van ongeveer 1.80 meter lang, ongeschoren gezicht en donker haar tot over de oren en in de nek. De man sprak met een Twents accent en droeg die dag een spijkerbroek en een zwart leren jack met rode, verticale strepen.

Daders woninginbraak aangehouden 03-008297
Hengelo, P. C. Hooftlaan
Zondag 19 januari '03
Door de politie zijn begin vorige week vier jongens ( 12, 13, 16 en 17 jaar uit Hengelo) aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een woninginbraak op zondag 19 januari 2003. Een dag voor de inbraak deed de 38-jarige bewoonster uit Hengelo bij de politie melding van vermissing van haar voordeursleutel. Zij had deze sleutel in de deur laten zitten. De volgende dag werd in haar woning ingebroken. Een videorecorder, gsm, 2 discmans, cd's en drie fietsen werden ontvreemd. De vier jongens hebben de inbraak bekend. Zij hadden zich middels de huisdeursleutel toegang tot de woning verschaft. De jongens verklaarden de weggenomen goederen te hebben verkocht of weggegooid. De verdachten hebben 2 à 3 nachten op het bureau doorgebracht en zijn voorgeleid aan de kinderrechter. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld.