Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 mei 2003 Monique Oude Wolbers 053 - 455 55 88

Zuid-Twente:

Diefstal uit woning
03-067247
Enschede Beneluxlaan
Donderdag 22 mei omstreeks 14.20 uur Bij een 71-jarige vrouw komen drie haar onbekende vrouwen aan de woning op genoemde locatie. Door hun gedrag weten ze de 71-jarige vrouw te overbluffen en verschaffen twee van hen zich toegang tot haar woning. De 71-jarige en haar man lopen met beide vrouwen mee, waarbij de derde vrouw in het halletje achter bleef. Nadat de drie vrouwen weer waren vertrokken vermiste de 71-jarige haar bankpas en bleek tevens het briefje met de pincode elders uit de woning te voorschijn gehaald. Op het moment dat de bank werd gebeld om de rekening te blokkeren bleek reeds een groot bedrag te zijn opgenomen. Signalement vrouwen: alle drie licht getinte huidskleur, 1.65m lang, forse posturen, ongeveer 35 tot 40 jaar oud en zwart haar. Ze droegen alle drie zwarte jassen.

Aanhouding wegens diefstal
03-067272
Enschede Van Loenshof
Donderdag 22 mei 15.00 uur
Door een drietal personen was een diefstal gepleegd van parfums bij een winkel aan genoemde locatie. Aan de hand van het opgegeven signalement werden twee van deze drie personen afzonderlijk van elkaar op verschillende locaties in de binnenstad aangetroffen, echter zonder gestolen goederen. Ondertussen werd bij de politie gemeld dat een man een tas met parfums had aangeboden in de Marktstraat. Op diens aanwijzing werd deze persoon in de Marktstraat aangehouden. De verdachte, een 29-jarige Arnhemmer, voldeed aan het signalement van een van de drie eerder genoemde personen. De tas met parfums werd niet meer bij hem aangetroffen. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Aanhouding wegens vernieling
03-067507
Enschede Rossumbrink
Vrijdag 23 mei 02.30 uur
Een 57-jarige Enschedeër heeft al enige tijd problemen met een gezin aan de genoemde locatie. Nadat hij het nodige aan alcohol had geconsumeerd toog hij naar de woning van deze familie en vernielde daar met een stok de voordeur en een bloembak. Vervolgens ging hij er vandoor. Een van de buurtbewoners was daarvan getuige. Daarop werd de 57-jarige in zijn woning aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Schennisplegingen
02-067477
Enschede Frans Poststraat en Dr Lovinkstraat Donderdag 22 mei tussen 23.15 en 00.30 uur Werd door twee vrouwen afzonderlijk en op verschillende tijdstippen melding gemaakt van schennispleging. De eerste melding kwam van een bewoonster aan de Frans Poststraat. Voor haar woning had een man gestaan met ontbloot geslachtsdeel. Enige tijd later kwam een tweede melding van een bewoonster aan de Dr. Lovinkstraat, die eveneens geconfronteerd werd met een man die zijn onderlichaam had ontbloot. Gezien het signalement zou het om dezelfde persoon kunnen gaan. Signalement: man, 20-30 jaar oud, ong. 1.75m lang, kort donker haar, gekleed in een lichtkleurige vest/jas.

Verkeerscontroles
03-067087
Enschede Broekheurne Ring
Donderdag 22 mei
Tijdens de motorsurveillance in de zuidwijken werden diverse overtreders bekeurd. In totaal 12 PV's. 2x autogordel
3x geen helm (bromfietser)
2x bromfietser jonger dan 16 jaar 5x foutparkeren

Bromfiets uit het verkeer genomen 03-067180
Enschede Hengelosestraat
Donderdag 22 mei 13.55 uur
Nadat een snorfietser de surveillanceauto van de politie zag, ging hij er als een speer vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij de snorfietser diverse verkeersovertredingen beging, werd hij tot stoppen gebracht en aangehouden. Tegen de verdachte, een 15-jarige Enschedeër wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake negeren stopteken, gevaarlijk verkeersgedrag, snorfietsbestuurder en geen 16 jaar, niet rechts houden, ongeoorloofd gebruik voetpad, niet verzekerd etc. De snorfiets is uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek.