Gemeente Zwolle

Maaien gestart

Medewerkers van de eenheid Wijkzaken van de gemeente Zwolle zijn weer begonnen met het maaien van de Zwolse bermen. De eerste maaibeurt duurt ongeveer tot de zomervakantie.

De gemeente Zwolle beheert de meeste bermen "extensief". Dat betekent dat de meeste bermen twee keer per jaar worden gemaaid. Door te maaien en het maaisel af te voeren, ontstaat er een schrale berm en een betere uitgangsituatie, waarin wilde flora zich kan ontwikkelen. Veel Zwolse bermen bieden daardoor in de zomer een fleurige aanblik.

Door de relatief hoge kosten van het bermbeheer is het niet mogelijk alle bermen te maaien met als gevolg dat in een aantal bermen struiken en bomen beginnen op te komen. Om deze ongewenste ontwikkeling tegen te gaan, wordt een aantal ruige bermen dit jaar éénmaal gemaaid.

Dit betekent dat een aantal bermen, die normaal gesproken tweemaal per jaar gemaaid worden, dit jaar één keer een maaibeurt krijgen. Omwille van de verkeersveiligheid maait de gemeente waar nodig wel de "uitzichtpunten" (bijvoorbeeld op straathoeken en kruisingen) en de eerste meter vanaf de verharding op de gebruikelijke wijze.


---