Persberichten - 23/05/2003

Barco - Grootste Japanse televisiestations kennen Barco contracten toe ter waarde van drie miljoen euro

Barco heeft contracten getekend met leidinggevende televisiezenders in Japan ter waarde van drie miljoen euro voor de eerste fase in de overstap naar digitale uitzendingen. ISTUDIO, de alles-in-één monitoring oplossing van Barco, wordt beschouwd als het meest toekomstgerichte, flexibele en betrouwbare alternatief.

Kortrijk, België 23 mei 2003 In Japan is een groot nationaal project opgezet om tv-uitzendingen te digitaliseren. Volgens het overheidsplan moeten de digitale uitzendingen in december 2003 van start gaan in drie grote steden: Tokio, Osaka en Nagoya. Tegen 2011 zal elk Japans tv-programma digitaal uitgezonden worden. Deze overstap, die in drie fases zal verlopen, zorgt voor een toenemende vraag naar digitale oplossingen. De contracten die toegekend zijn aan Barco in de eerste fase van het project, bevestigen dat het bedrijf perfect geplaatst is om met de Barco ISTUDIO-oplossing deze nieuwe marktopportuniteiten te benutten.

De ISTUDIO van Barco bestaat uit een display van hoge kwaliteit met achtergrondprojectie, een grafische controller en Webgebaseerde besturingssoftware. Eén projectiemodule kan tegelijkertijd verschillende analoge en digitale video-, ingebedde audio- en computerbeelden weergeven (maximum 60 kanalen). Twee of meer modules kunnen worden gecombineerd tot een reusachtige displaymuur waarop honderden signalen kunnen worden gecontroleerd. ISTUDIO fungeert als één enkel controlepunt en bevat geavanceerde alarmsystemen. Met iSTUDIO hoeven de operatoren niet langer met een beperkt aantal monitoren te werken. Ze kunnen nu overal op het scherm een virtuele monitor aanbrengen in een grootte naar keuze en deze verplaatsen zodat ze een uitstekend beeld krijgen. Daardoor kunnen er ook meer videobronnen worden weergegeven op dezelfde ruimte en met hetzelfde aantal operatoren.

Barco Control Rooms heeft met succes tal van iSTUDIO-projecten geïmplementeerd voor leidinggevende bedrijven over de hele wereld, waaronder Telecinco, Kosmos TV, NTL, Optus TV, Orbit, Pan Am Sat, Prime Television, Time Warner, Turner, VRT, France 2, France 3, Euskaltel, Disney Channel, Echo Star, DirecTV, CNN International, Canal Satéllite, Alfacam, ABC-KGO... Dat de belangrijkste stations van Japan ook voor ISTUDIO gekozen hebben, bevestigt nogmaals dat Barco momenteel over de meest geavanceerde oplossing beschikt voor het controleren van televisie-uitzendingen en distributie.

De overgang naar digitaal in Japan zal in drie grote stappen gebeuren. De eerste fase (2003 2004) is al van start gegaan en negen belangrijke zenders uit de drie grootste steden, Tokio (NTV, TBS), Osaka (MBS, KTV, TVO) en Nagoya (NBN, CTV, THK), hebben geopteerd voor Barcos rear-projection oplossing in plaats van de traditionele CRT oplossingen. Dit succes sterkt Barco in haar overtuiging dat het de referentie zal worden voor digitaliseringsprojecten in de tweede fase (2005 2006, belangrijke stations in andere steden) en derde fase (2007 2010, alle andere lokale zenders) van het project.

Over Barco

Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in drie domeinen van beeldtechnologie. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootscherm-visualisatie, visualisatie-systemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in bijna 100 landen. Barco is genoteerd op Brussels/Euronext, en maakt deel uit van de BEL 20 en de Next 150 Indexes.

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels