Gemeente Hengelo


Collecte



Van 1 juni tot en met 7 juni collecteert de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO). Collectanten kunnen zich legitimeren.

Hemelvaartsdag



Donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, zijn de winkels in heel Hengelo open, behalve in het centrum.

Raadscommissies



De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur/ Raadscommissies.

Ruimtelijke Zaken

De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert op dinsdag 3 juni vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* Voorstel herschikking bodemsaneringsplannen
* Kredietaanvraag reconstructie J. Haydnlaan
* Voorinformatie Nota Wonen

* Voorontwerp bestemmingsplan Industrieterrein Zuid, Puinbreker
* Herziening bestemmingsplannen Buitengebied 1974 en Buitengebied 2000, aanpassing geluidzone Twentekanaal Zuid.
* Aanvullende bijdrage Fonds Stadsvernieuwing Oald Hengel
* Voorbereidingsbesluit winkelcentrum Hasselo
* Voorbereidingsbesluit Westermaat, deelgebied Plein
* Voorbereidingsbesluit Tuindorp t Lansink
* 30 km inrichting Berflo Es en Veldwijk.
* 30 km inrichting Elsbeek, Anninkshoek, Nijhofshoek, Grundel
* Kredietaanvraag bestuurlijke opdracht t.b.v. maken van structuurschets voor de ruimtelijke functionele ontwikkeling van Hengelo tot 2030

De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert ook op dinsdag 10 juni om 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis.

Maatschappelijke Zaken

De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert op woensdag 4 juni vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* inhaalslag veiligheid speeltoestellen

* omzetting Praktijkschool 't Genseler in een openbare school
* actualisering gemeenschappelijke regeling Stadsbank
* nota Gehandicaptenbeleid

* niet doorgaan AZC

* Wet Voorzieningen Gehandicapten

De commissie Maatschappelijke Zaken vergadert ook op woensdag 11 juni om 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis.

De burgemeester doet verslag



Burgerjaarverslag 2002

Op woensdag 21 mei is Hengelos eerste burgerjaarverslag verschenen. Daarin legt burgemeester Frank Kerckhaert verantwoording af over de inspanningen van de gemeente Hengelo om burgers bij het bestuur te betrekken. Drie onderwerpen staan centraal: de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening, de kwaliteit van de burgerparticipatie en de afhandeling van klachten.

Interesse?

Het burgerjaarverslag is beschikbaar bij de Gemeentewinkel in het stadhuis (telefoon 245 9555).

Controle groene containers



Bij de verwerking van het groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) uit de groene containers blijkt af en toe dat de inhoud vervuild is met ander afval. Het gft-afval kan daardoor niet worden gecomposteerd of pas nadat het afval dat er niet in hoort is verwijderd. Dit veroorzaakt onnodige kosten.

Extra controle

Op 14 mei was het gft-afval uit de Theodora Versteeghstraat verontreinigd. Op woensdag 28 mei wordt in deze straat opnieuw ingezameld. Daarbij wordt extra gelet op de inhoud van de groene containers. Wanneer tussen het groente-, fruit- en tuinafval ander afval wordt gevonden, wordt de container niet geleegd. Ophalen huisvuil Hemelvaartsdag



Op donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, wordt uw container niet geleegd. In plaats daarvan wordt uw container geleegd op zaterdag 31 mei. Let er op dat de juiste container om 7.30 uur aan straat staat.

Het kantoor van Twente Milieu en het afvalbrengpunt zijn op Hemelvaartsdag gesloten.

Binnenstadsonderzoek



Op zaterdag 31 mei wordt het jaarlijkse binnenstadsonderzoek gehouden. Het aantal passanten wordt geteld op verschillende plaatsen in de binnenstad en er wordt een enquête gehouden. Gevraagd wordt onder meer naar een oordeel over de winkels en de parkeermogelijkheden, met welk vervoermiddel men is gekomen etc.
De resultaten worden verwerkt in een onderzoeksrapport dat in het najaar van 2003 wordt afgerond.

Hengelo's Inbraakpreventieproject in Berflo Es


In januari 2003 is het vervolg van het Hengelo's Inbraak Preventie Project van start gegaan. Het Hengelo's Inbraak Preventie Project is een initiatief van de gemeente Hengelo in samenwerking met de politie en het SWB Midden-Twente. Wijk na wijk worden informatiebrieven verspreid onder de bewoners van Hengelo. Momenteel loopt het project in de Berflo Es. De meeste bewoners van de Berflo Es hebben de afgelopen weken al informatie ontvangen. De laatste groep bewoners van de Berflo Es ontvangt in week 23 een informatiebrief, waarin staat vermeld hoe kosteloos een preventieadvies aangevraagd kan worden.

De gemeente biedt de bewoners de gelegenheid om kosteloos een preventieadvies te krijgen volgens de eisen van het certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig wonen. Indien de bewoners volledig uitvoering geven aan het advies komen zij in aanmerking voor het certificaat Veilige woning. Met dat certificaat kan bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een flinke premiekorting op de inboedelverzekering worden verkregen.

Meer informatie kunt u krijgen bij het Hengelo's Inbraak Preventie Team, telefoon 265 36 38.
Voorbereidingsbesluiten



* De raad heeft in zijn vergadering van 20 mei 2003 (besluit nr. 41363) verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied Paul Steenbergenstraat dat globaal is gelegen tussen de Noordelijke Esweg, de Louis van Gasterenstraat en de Paul Steenbergenstraat. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 28 mei 2003 voor de periode van een jaar.


* De raad heeft in zijn vergadering van 20 mei 2003 (besluit nr. 42182) verklaard dat het voorbereidingsbesluit AZC van 12 november 2002 is ingetrokken. Dit voorbereidingsbesluit was genomen om als basis te dienen voor het verlenen van vrijstelling voor de realisatie van een asielzoekerscentrum, de aanleg van een oefenveld en de uitbreiding van een kleedruimte voor voetbalvereniging Juliana en de bouw van een school (nabij Sportlaan Driene/P.C. Hooftlaan en Zwavertsweg). Recentelijk heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laten weten geen nieuw asielzoekerscentrum in Hengelo te willen bouwen. Belangrijkste reden hiervoor is de drastische afname van nieuwe asielzoekers in Nederland. Na de invoering van de nieuwe Vreemdelingenwet in mei 2001 is de instroom van asielzoekers voortdurend gedaald. De intrekking van het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 28 mei 2003.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De voorbereidingsbesluiten met de bijbehorende stukken liggen van 28 mei tot en met 8 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar tegen deze besluiten indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat uw naam en adres, de dagtekening en een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Indien u een bezwaarschrift indient, kunt u desgewenst de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek richt u aan de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH Almelo.

Voorbereidingsbesluiten

De raad heeft in zijn vergadering van 20 mei 2003 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor:

* Bornsedijk 17


* Bartelinkslaantje, nabij nr. 28

De voorbereidingsbesluiten treden in werking op 27 mei 2003 voor de periode van een jaar.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

De voorbereidingsbesluiten met bijbehorende stukken liggen van 27 mei tot 8 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar.

Indien u een bezwaarschrift indient, kunt u de
Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek richt u aan de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH Almelo.

Bestemmingsplannen



Bestemmingsplan Berflo Es, deelplan Arnoldstraat, Mauritsplein, Sybrandstraat onherroepelijk

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft bij besluit van 18 maart 2003 (kenmerk RWB/2003/110) het door de gemeenteraad d.d. 17 december 2002 (nr. 33729) vastgestelde bestemmingsplan Berflo Es, deelplan Arnoldstraat, Mauritsplein, Sybrandstraat goedgekeurd. Dit goedkeuringsbesluit heeft van 2 april tot en met 13 mei 2003 voor belanghebbenden ter inzage gelegen.Binnen de beroepstermijn is geen beroep ingesteld. Ook is geen verzoek om voorlopige voorziening ingediend. Het bestemmingsplan Berflo Es, deelplan Arnoldstraat, Mauritsplein, Sybrandstraat is hierdoor op 14 mei 2003 in werking getreden.

Ter inzage

Het rechtsgeldige bestemmingsplan Berflo Es, deelplan Arnoldstraat, Mauritsplein, Sybrandstraat ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen. Bouwplannen



Lichte bouwaanvragen

Lichte bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Albistraat 14, veranderen en vergroten woonhuis
* Dinant Dijkhuisstraat 302, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Else Mauhsstraat 45, veranderen berging
* Else Mauhsstraat 47, veranderen berging
* Else Mauhsstraat 49, veranderen berging
* Else Mauhsstraat 61, veranderen berging
* Else Mauhsstraat 63, veranderen berging
* Else Mauhsstraat 65, veranderen berging
* Else Mauhsstraat 67, veranderen berging
* Meeuwenweg 13, oprichten tuinhuisje

* Nachtegaalspad 3, veranderen en vergroten woonhuis
* Nico Maasstraat 37, plaatsen speeltoestel
* Pruisische Veldweg 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Rechterenstraat 2, plaatsen schutting

* Waarbekenweg 66, oprichten berging

* Wegtersweg 7- 19, oprichten reclamezuil
Reguliere bouwaanvragen

Reguliere bouwaanvragen zijn ingediend voor:

* Granaatstraat 38, oprichten bedrijfshal
* Valeriusstraat 31, veranderen en vergroten woonhuis
* Pasmaatweg 15, oprichten opslagruimte/wasplaats
Ter inzage

Nadat het College van B en W over deze bouwaanvragen een besluit heeft genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar indienen.

Planbehandeling en welstandcommissie openbaar

U kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. Welstand behandelt de plannen voor bouwaanvragen iedere week op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.

Bouwvergunningen

In de week van 12 tot en met 16 mei 2003 is vergunning verleend voor:
* Anninksweg 30, veranderen en vergroten woonhuis
* Ardennenstraat 9, oprichten garage

* Bongertsweg 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Breemarsweg 109, veranderen en vergroten woonhuis
* Flemingstraat 38, veranderen en vergroten woonhuis (wijziging vergunning 2002/1226)

* Geerdinksweg 141, veranderen en vergroten ziekenhuis
* Ir M Schefferlaan 59, plaatsen dakkapel
* Jan Steenstraat 51, veranderen en vergroten woonhuis
* Johan Kaartstraat 32, veranderen en vergroten woonhuis
* Lijsterweg 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Oude Bornseweg 130, veranderen en vergroten woonhuis
* Piet Muyselaarstraat 64, veranderen en vergroten woonhuis
* Rabatstraat 23, veranderen en vergroten woonhuis
* Rougoorweg 50, veranderen en vergroten woonhuis (wijziging vergunning 2001/67)

* Sloetsweg 281, veranderen en vergroten woonhuis
* Smutsstraat 9, vernieuwen dakkonstruktie en isolatie
* Stationsplein 56, vernieuwen entree/pui
* Twijnstraat 6, oprichten overkapping boven een terras
* Van Alphenstraat 110, veranderen en vergroten woonhuis
* Wethouder Kampstraat 119, oprichten garage
* Weusthagstraat 156, veranderen en vergroten woonhuis (balkon)
Sloopvergunning

In de week van 12 tot en met 16 mei 2003 is vergunning verleend voor:
* Bellinckhof 47, slopen garage annex berging
Reclamevergunning

In de week van 12 tot en met 16 mei 2003 is vergunning verleend voor:
* Krabbenbosweg 25 A, plaatsen lichtbak

Monumentenvergunning

In de week van 12 tot en met 16 mei 2003 is vergunning verleend voor:
* Paul Krugerstraat 54, slopen toiletgroep
Ter inzage en bezwaar

De verleende bouw-, sloop-, reclame- en monumentenvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie

De besluiten zijn genomen in de week van 12 tot en met 16 mei 2003. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 47.


Aanvraag monumentenvergunning

Een aanvraag is ingediend voor het verkrijgen van een vergunning als bedoeld in de Monumentenverordening voor:

* Pastoriestraat 51, plaatsen van een dakraam
Het object staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

Ter inzage en zienswijze

De aanvraag ligt met ingang van 28 mei 2003 gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over de in behandeling genomen aanvraag voor 11 juni 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV)
Een aanvraag om een bouwvergunning is ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV voor:
* Pastoriestraat 51, plaatsen van een dakraam
Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders te bouwen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.
Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 28 mei tot 11 juni 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen kunt u tot 11 juni 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Nico Maasstraat 37, plaatsen speeltoestel
* Rechterenstraat 2, plaatsen schutting

* Ankarastraat 18, veranderen en vergroten woning
* Breemarsweg 226, veranderen en vergroten woning
De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.

Ter inzage en zienswijzen

Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 28 mei tot 25 juni 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 25 juni 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Toepassing artikel 19 lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW
De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 20 mei besloten toepassing te geven aan de procedure ex artikel 19/19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50 lid 4 van de Woningwet voor:
* Bornsedijk 17, oprichten woonhuis


* Bartelinkslaantje nabij nr. 28, oprichten paardenstal
De (bouw)plannen zijn in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Met toepassing van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan medewerking worden verleend aan de plannen. Burgemeester en wethouders zijn van plan de daarvoor benodigde verklaringen van geen bezwaar aan te vragen bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel.
Ter inzage en zienswijzen

De (bouw)plannen liggen van 27 mei tot 24 juni 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het aanvragen van de benodigde verklaringen van geen bezwaar kunt u tot 24 juni 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Inspraak artikel 6a Wet ruimtelijke ordening

Op grond van artikel 150 van de Gemeentewet kunnen gedurende vier weken inspraakreacties bij het College van B en W worden ingediend voor:

* Oldenzaalsestraat 583, veranderen en vergroten van een werkplaats en wasplaats

* Beckumerweg 20, het oprichten van een bedrijfswoning
De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, maar stemt overeen met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Vooruitlopend op het van kracht worden van het nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan dit bouwplan met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage en inspraakreacties

Het bouwplan ligt van 27 mei tot 25 juni 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele inspraakreacties kunt u van 27 mei tot 25 juni 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer



Beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben verleend:

* een oprichtingsvergunning aan El-o-matic B.V., Wegtersweg 16, voor een metaal productiebedrijf

* een revisievergunning aan Sluis Hengelo, Twekkelerweg 315,voor een schutsluis en gemaal

* een revisievergunning aan R.M. Asbroek, Sluitersdijk 40-42, voor een agrarisch bedrijf

De vergunningen bevatten voorschriften, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Burgemeester en wethouders hebben op aanvraag van de vergunninghouder besloten om over te gaan tot gedeeltelijke intrekking van de milieuvergunning die eerder op 25 november 1992 is verleend aan:
* M.M. Kleinsman-Winters, Wolfkaterweg 17, voor een veehouderijbedrijf

De intrekking betreft het houden van 130 vleesvarkens.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De beschikkingen en bijbehorende stukken liggen van 27 mei tot en met 9 juli 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu.

Degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit, degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit mogen beroep instellen. .

Een beroepschrift richt u voor 9 juli 2003 aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In het geval van spoedeisend belang kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht bedraagt 116,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen 232,-). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu.

Ontwerpbeschikkingen

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een veranderingsvergunning te verlenen aan:

* De Vrije Pomp, Breemarsweg 413, voor het vervangen en verplaatsen van ondergrondse tanks en ondergrondse leidingen, het verplaatsen van de shop/afrekenruimte en het verplaatsen van de LPG-afleverzuil

Daarnaast is geconstateerd dat de voorschriften die behoren bij de eerder verleende milieuvergunningen niet meer toereikend zijn gezien de ontwikkelingen op het gebied van de technische mogelijkheden tot bescherming van het milieu. Om deze reden wil het College ook overgaan tot het actualiseren van alle voorschriften

Burgemeester en wethouders zijn van plan om een revisievergunning te verlenen aan:

* Hazelaar, Olde Meulenweg 8, voor een melkrundveehouderij
Het voornemen bestaat om aan deze vergunning voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.

Burgemeester en wethouders zijn van plan om op aanvraag van de vergunninghouder over te gaan tot intrekking van de milieuvergunningen die eerder zijn verleend aan:

* Het bedrijf X-Flow B.V., Industrieplein 3 en Parallelweg LS 2, voor het ontwikkelen en produceren van membranen

De reden hiervoor is de verhuizing van het bedrijf naar de gemeente Enschede en de beëindiging van de bedrijfsactiviteiten op de genoemde locaties.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting

De ontwerpbeschikkingen met bijbehorende stukken liggen ter inzage bij de afdeling Milieu. De ontwerpbeschikkingen van de Vrije Pomp en Hazelaar liggen van 28 mei tot en met 25 juni 2003 ter inzage. De ontwerpbeschikkingen van X-flow liggen ter inzage van 28 mei tot en met 11 juni 2003.

Tegen de ontwerpbeschikkingen kunt u tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzage termijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Indien u bedenkingen inbrengt, kunt u verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Gedurende de inzage termijn kunt u verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht. Tegen de later op een aanvraag te nemen beschikking kan beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover meer informatie verstrekt. Werk aan de weg



Bornsestraat

In verband met rioleringswerkzaamheden en een reconstructie van de weg is het kruispunt Bornsestraat-Troelstraplein-Weideweg en de Bornsestraat vanaf het kruispunt tot aan de Beukweg afgesloten voor alle verkeer.

Meer informatie

Voor meer informatie en de omleidingroute kunt u kijken op www.hengelo.nl onder het kopje 'Werk aan de weg' op de hoofdpagina.

Beethovenlaan

In verband met asfalteringswerkzaamheden wordt de Beethovenlaan gelegen tussen de Oldenzaalsestraat en de Mozartlaan (inclusief het kruispunt Beethovenlaan-Mozartlaan-Bergweg) met ingang van 4 juni voor een periode van ongeveer 2 weken afgesloten voor alle verkeer. Een omleidingroute wordt met borden aangegeven.

Beckumerstraat

In verband met vervanging van het riool en herbestrating is de Beckumerstraat gelegen tussen de Kerkstraat en de W. de Clercqstraat met ingang van 28 maart voor een periode van ongeveer 8 weken afgesloten voor het verkeer. Hierdoor zijn de Binnenweg en de Van Markenstraat alleen toegankelijk vanaf de C.T. Storkstraat.

Schouwinksweg

De Schouwinksweg is in verband met herbestratings- en rioleringswerkzaamheden met ingang van 21 april voor een periode van ongeveer 8 weken afgesloten voor het verkeer.

Uitslagsweg

In verband met een reconstructie van de weg en rioleringswerkzaamheden is een deel van de Uitslagsweg en een deel van de H.Leefsmastraat tot en met 29 augustus afgesloten voor het verkeer. De weg is afgesloten vanaf de kruising H.Leefsmastraat-Piet Mondriaanstraat tot vóór het kruispunt Sloetsweg-Uitslagsweg, zodat deze kruising nog open is. De winkels blijven bereikbaar.

W. de Clercqstraat - Schouwinksweg

In verband met de aanleg van een drempel is met ingang van maandag 19 mei het kruispunt W. de Clercqstraat - Schouwinksweg voor een periode van ongeveer 2 weken afgesloten voor het verkeer.

'T Kotte

In verband met vervanging van het riool en herbestrating wordt T Kotte van 22 mei tot en met 12 juli afgesloten voor het verkeer.

Beneluxlaan

In verband met werkzaamheden is het gedeelte Beneluxlaan gelegen tussen de Europalaan en de Torenlaan van 26 mei tot ongeveer 7 juli afgesloten voor het verkeer.

Deldenerstraat, Marskant en Spoorstraat

In verband met de nacht van Hengelo worden de volgende wegen op vrijdag 7 juni van 15.30 uur tot zaterdag 8 juni 02.00 uur afgesloten voor het verkeer:

* Deldenerstraat, tussen de Bornsestraat en Bankastraat
* Marskant

* Spoorstraat







Mededelingen vanaf januari 1999

Klik op de datum of week van de mededeling die u zoekt:


actuele mededeling
2003
januari
7 14 21 28
februari 4 11 18 25
maart 4 11 18 25
april 1 8 15 22 29
mei 6 13 20
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
2002
januari
8 15 22 29
februari 5 12 19 26
maart 5 12 19 26
april 2 9 16 23 30
mei 7 14 21 28
juni 4 11 18 25
juli 2 9 16 23 30
augustus 6 13 20 27
september 3 10 17 24
oktober 1 8 15 22 29
november 5 12 19 26
december 3 10 17 24 30
2001
januari
5 12 19 26
februari 2 9 16 23
maart 2 9 16 23 30
april 6 13 20 27
mei 8 15 22 29
juni 6 12 19 26
juli 3 10 17 24 31
augustus 7 14 21 28
september 4 11 18 25
oktober 2 9 16 23 30
november 6 13 20 27
december 4 11 18

2000
week

2 3 4 5
6 7 8 9
10 11 12 13
14 15 16 17
18 19 20 21
22 23 24 25
26 27 28 29
30 31 32 33
34 35 36 37
38 39 40 41
42 43 44 45
46 47 48 49
50 51 52
1999
week

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
14 15 16 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35 36
37 38 39 40
41 42 43 44
45 46 47 48
49 50 51 52