Universiteit Twente

Examensite Eindexamen.NU breekt historische records

Samenwerking tussen LAKS, Roadside en Universiteit Twente blijkt groot succes

Eindexamen.NU is op dit moment de drukst bezochtste internetsite van Nederland. Met in totaal 165.000 unieke bezoekers en bijna 20 miljoen hits op de site tot nu slaat Eindexamen.NU alle records. Meer dan 80% van alle examenkandidaten uit het VO heeft Eindexamen.NU inmiddels bezocht. Deze bezoekersaantallen worden normaal gesproken alleen gehaald door bekende internetsites als MSN, NS Reisplanner en Startpagina.

Eindexamen.NU is de gezamenlijke examensite het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), educatief internetbedrijf Roadside en de Universiteit Twente. Al sinds de introductie van Eindexamen.NU in 2001 nam het bezoekersaantal iedere jaar met enorme aantallen toe. Het succes van Eindexamen.NU is met name te danken aan de uitgebreide informatie van het LAKS op de site en niet in de laatste plaats aan de examenuitwerkingen, die in een recordtijd na afloop van de examens online komen te staan. Eindexamen.NU is daarmee echt een verzamelplek geworden rondom de examens. Chatten over je examenervaringen tot nu toe, nog even wat vragen stellen aan vakbekwame docenten, verslagen van het LAKS lezen, je mening geven of een klacht indienen, een e-card versturen aan een klasgenoot, je kunt het zo gek niet opnoemen of je kunt er op Eindexamen.NU wel voor terecht. Daarnaast zijn de eindexamenjournaals op 3FM en radio 538, waarvoor Eindexamen.NU de actuele inhoud verzorgt, ook uniek te noemen. Het onderstreept de onafhankelijkheid van Eindexamen.NU als dé examensite van Nederland. Het LAKS is een organisatie van, voor en door scholieren. De vereniging bestaat al sinds april 1984. Leden zijn scholieren en scholen in het Voortgezet Onderwijs. Het LAKS organiseert diverse activiteiten voor scholieren en behartigt hun belangen. Het LAKS wordt geheel gerund door middelbare scholieren, die dit werk naast hun school uitvoeren. In de loop der jaren is het LAKS de spreekbuis voor middelbare scholieren geworden.
De Universiteit Twente en Roadside hebben een lange reputatie als pioniers op het gebied van het aanbieden van examenuitwerkingen op het Internet. Oprichter Sjoerd Huyg van Roadside richtte in 1994 - de oertijd van het internet - als scholier al een eigen scholierensite in voor zijn toenmalige middelbare school. De UT biedt sinds 1998 de examenuitwerkingen aan als onderdeel van een breder pakket aan hulpmiddelen voor de lesstof in de laatste fase van het vwo. Een initiatief dat beschouwd wordt als een investering in de komende generatie studenten. En daar profiteren alle universiteiten in Nederland van.
Meer informatie is te vinden op: www.eindexamen.nu Zie ook: www.schoolsite.utwente.nl en www.laks.nl Noot voor de pers
De bezoekersaantallen nemen per dag toe. De hier vermelde getallen kunnen dus alweer ingehaald zijn door recentere cijfers. Indien u de laatste stand wilt vernemen, kunt u contact opnemen met de Universiteit Twente.
Contactpersoon voor de pers: Pieter Hof, (053) 4895439, 06 22911280 of Jan Volbers, tel (053) 4894397, 06 53171001 email p.hof@utwente.nl

Laatst gewijzigd op 23-05-2003 © Universiteit Twente