Korps: Limburg-Noord, plaats: Venl0 23-05-2003
Mediaberichten 23 mei (13.30 uur)

Vrachtauto gestolen bij overval

WEERT Een 35-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur is in de nacht van donderdag op vrijdag beroofd van zijn vrachtauto. De man reed rond 5.30 uur, met zijn vrachtauto, die geladen was met lollys, over de A2 richting Maastricht. De chauffeur verklaarde dat bij de afrit Weert-Noord een personenauto voor de vrachtwagen kwam rijden. Op de hoedenplank van deze auto stond een blauw zwaailicht dat werd aangezet. Ook zag hij in de auto een transparant met daarop de woorden stopen volgen. De chauffeur dacht dat het om een onopvallende politieauto ging en volgde. Op het midden van de afrit Weert-noord moest hij zijn vrachtauto aan de kant zetten. Hij zag een man uitstappen die hem vervolgens in het Duits gebood om uit te stappen en in de berm te gaan liggen. Vervolgens hoorde de chauffeur hoe zijn vrachtwagen gestart werd en wegreed. De man die de chauffeur had bevolen om uit te stappen bleef naast hem staan en zei dat hij moest blijven liggen met zijn hoofd naar beneden. Enige tijd later hoorde hij een auto hard wegrijden waarop hij verbijsterd naar een restaurant loopt om van daaruit de politie te waarschuwen.

Aanhouding na beroving GSM

ROERMOND Donderdagavond heeft de politie een 18-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van het onder bedreiging (met geweld) afnemen van een GSM. De verdachte sprak het slachtoffer rond 21.30 uur aan op de Akeleihof. Na een gesprekje over de GSM van het 17-jarige slachtoffer uit Roermond bedreigde de verdachte de 17-jarige met een mes en nam vervolgens de GSM af. Het slachtoffer kwam hierop naar het politiebureau om aangifte van de beroving te doen. De politie kon de verdachte in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn woning in Roermond aanhouden. De man is ingesloten.

Sigaretten buitgemaakt bij ramkraak

SIEBENGEWALD Bij een ramkraak in een winkel bij een tankstation aan de Gochsedijk is in de nacht van donderdag op vrijdag een nog onbekend aantal sloffen sigaretten ontvreemd.

Rond 4.00 uur in de nacht zijn onbekenden met een auto tegen een toegangsdeur van de winkel gereden. Door het rolluik te ontzetten werd vervolgens toegang verschaft tot het pand. In het pand heeft men een tweede rolluik proberen te forceren om er volgens een aantal sloffen sigaretten weg te nemen. De ramkraak werd gepleegd met een auto die even daarvoor in Siebengewald was gestolen. Na de kraak lieten de verdachten de gestolen volkswagen achter en ze gingen er in een andere auto tussenuit.

Op dit moment is de aangifte van de ramkraak nog niet opgenomen. Het schadebedrag en de totale buit is daarom nog niet bij bureau mediavoorlichting bekend.

Bromfietsster gewond bij verkeersongeval

VENLO Vrijdagmorgen is een 44-jarige Venlose vrouw gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed rond 11.30 uur met haar bromfiets over de Groenveldsingel. Als zij linksaf wil slaan richting Hertog Reinoudsingel ziet zij een automobilist die uit de tegenovergestelde richting komt over het hoofd. De bromfietsster wordt geschept door de auto. De vrouw is met diverse breuken en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist, een 22-jarige man uit Venlo bleef ongedeerd.