Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(23-5)

Breda, vrijdag 23 mei 2003

Mountainbiketeam betrokken bij vier aanhoudingen Vandalen trekken spoor van vernielingen in binnenstad

BREDA: De politie heeft vannacht vier jongeren aangehouden die verdacht worden van vernielingen aan auto`s op de Haagdijk. De politie zette bij de zoektocht naar de verdachten naast een surveillanceauto ook twee bikers in. Gezamenlijk slaagden zij erin aan de hand van opgegeven signalementen op de Haagweg de verdachten aan te houden. Er zijn tenminste 6 auto`s beschadigd. Ook werden diverse kliko`s omver getrokken.

De politie kreeg omstreeks 04.20 uur een melding dat er op de Haagdijk door jongeren vernielingen gepleegd werden aan geparkeerd staande auto`s. Volgens de melder zou een van de jongens een grijze jas dragen en met een tuinstoel lopen.

Twee medewerkers van het mountainbiketeam fietsten via de Grote Markt naar de Haagdijk. Zij zagen dat vuilniscontainers omgegooid waren en dat de inhoud daarvan over het wegdek verspreid lag. Tevens zagen zij dat zes auto`s schade hadden. Op twee auto`s was aan de hand van sporen te zien dat er over de motorkap was gelopen. Op de achterklep van een stationwagen zaten deuken die kennelijk door een stomp voorwerp waren veroorzaakt. Van 3 andere auto`s waren buitenspiegels vernield. De agenten hebben aan de hand van het signalement op de Haagweg vier verdachten aangehouden. Een van hen zeulde inderdaad met een tuinstoel. Het gaat om 4 jongeren uit Rotterdam (18), Hulst(19), Vlissingen (18) en Sint Jansteen(18).

Man beledigt agenten

BREDA: De politie heeft vannacht in het uitgaanscentrum, op de Visserstraat omstreeks 02.20 uur een 24-jarige Bredanaar aangehouden. De man gedroeg zich erg vervelend tegenover de portiers van een bar, die hem niet binnen wilden laten. Agenten die probeerden te bemiddelen werden door de man luidkeels beledigd met termen als " Fuck You". Hierop hebben zij de man aangehouden. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en is daarna weer vrijgelaten. Verder kregen vannacht ook nog drie wildplassers een bekeuring en werden 19 foutparkeerders op de bon geslingerd.

Politiebureau Breda-Centrum twee dagen dicht

BREDA: Het 24-uurs politiebureau Breda- Centrum aan het Chasséveld is dinsdag 27 mei en woensdag 28 mei vanwege technische werkzaamheden gesloten. Bezoekers worden verwezen naar het Bureau Zuid-Oost aan de Blauwe Kei 220 in Breda.

De sluiting gaat in op dinsdag 27 mei om 07.00 uur en duurt tot donderdag 29 mei te 07.00 uur.

Inbraak woning, auto gestolen

BREDA: Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning gelegen aan het Uitoord (Haagse Beemden) te Breda. Aan de achterzijde van de woning werd een gaatje geboord in het kozijn waardoor het gelukte om het raam te openen. Vanuit de woning werden diverse pasjes, rijbewijs, geld een sleutelbos ontvreemd. Tevens werden vanuit de woning de autosleutels gestolen van de auto die buiten geparkeerd stond, de auto merk Volvo, type V70, kleur beige, kenteken 13-LB-GR werd eveneens gestolen.

Beroving, slachtoffer gestoken in bovenbeen

BREDA: Op donderdag 22 mei 2003 omstreeks 23.00 vond een beroving plaats op het Melkpad in de wijk Haagse Beemden te Breda. Een jongeman die daar liep werd plotseling van achteren aangevallen door twee mannen die om geld en om zijn telefoon vroegen. De jongeman gooide zijn geld en telefoon op de grond. Op het moment dat een van de daders de goederen op wilde pakken, sloeg het slachtoffer een van de daders neer. Op dat moment kwam de andere dader op hem af rennen en stak hem met een mes in zijn bovenbeen. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val. Het slachtoffer is door een passant naar het ziekenhuis gebracht na behandeling kon het slachtoffer naar huis. Door de daders werd alleen het geld meegenomen de telefoon werd door hen achtergelaten. Het betrof hier twee negroïde mannen van 1.85 a 1.90 lang, beiden waren donker gekleed en droegen bivakmutsen. 03-092515.

Verkeersactie Ginneken

Breda: Gisteravond, donderdag 22 mei 2003 zijn er in de avonduren door het politieteam Zuid-Oost verkeerscontroles gehouden op de Duivelsbruglaan en de Galderseweg in de wijk Ginneken. De politie schreef tijdens deze controles gericht op de naleving van de gedragsregels 12 bekeuringen uit. Er werd 8 keer verbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel. Ook werd op de Galderseweg een 46-jarige Bredanaar betrapt op het rijden onder invloed.

8 processen-verbaal ter zake het niet dragen van de autogordel.
1 proces-verbaal ter zake het onverzekerd rijden met een auto. Deze auto is inbeslaggenomen.

1 proces-verbaal in verband met een verlopen APK.
1 proces-verbaal ter zake een foutief kenteken op een aanhangwagen.
1 proces-verbaal ter zake het onder invloed van alcoholhoudende drank besturen van een motorvoertuig. Deze bestuurder bleek een alcoholpromillage van 2,5 te hebben. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Politie Etten-Leur houdt drie schoolinbrekers aan

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft vannacht omstreeks 02.50 uur op de Vedelring drie mannen aangehouden die kort daarvoor hadden ingebroken in een school in Etten-Leur. Een hulpofficier van justitie heeft de verdachten in verzekering gesteld.

Vannacht kreeg de politie een melding dat in een school in Etten-Leur was ingebroken. Ter plaatse bleek dat de dieven een kantelraam hadden opengebroken. Uit de school bleek een aan het plafond gemonteerde beamer gestolen te zijn. De agenten hoorden in de directe omgeving van de school een auto met een kapotte uitlaat rijden. Terwijl zij op de Vedelring reden, zagen zij een auto rijden, die hetzelfde geluid maakte. In de auto zaten drie mannen, waarvan de agenten er twee ambtshalve herkenden. Zij hebben de bestuurder een stopteken gegeven Zij zagen dat van onder een jas een zwart metalen steun stak. Het bleek vast te zitten aan een beamer. Hierop zijn de drie inzittenden aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Etten-Leur van respectievelijk 19,20, en 21 jaar. De verdachten zijn in verzekering gesteld De politie heeft vanmorgen onder leiding van de rechter-commissaris een onderzoek ingesteld in twee woningen van de verdachten. Hierbij zijn enkele goederen waaronder computerapparatuur in beslag genomen. De politie gaat de herkomst van deze mogelijk van diefstal afkomstige goederen onderzoeken.

Inbraak

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 03.30 uur ingebroken in een pand op de Beiaard. Een getuige zag na de inbraak twee mannen op een scooter wegrijden. Er is een flatscreen monitor en een computerkast gestolen. De inbrekers hebben aan de voorzijde een ruit vernield. Men heeft van buitenaf de spullen kunnen pakken.

Bron: Willem van Hooijdonk