ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV vreest fors banenverlies gemeente Amsterdam

Vanmorgen is tijdens het overleg van de vakbonden met de gemeente Amsterdam duidelijk geworden dat 1200 tot 1400 banen bij de gemeente op de tocht staan. De gemeente Amsterdam heeft echter geen duidelijkheid kunnen geven over het verloop van deze bezuinigings-en ombuigingsoperatie.

De bezuinigingen binnen de centrale stad behelzen 40 miljoen euro, waarvan 20 miljoen euro reeds is ingeboekt en nog eens 20 miljoen moet worden ingevuld voor de periode van 2004 tot 2007. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

De gemeente Amsterdam spreekt in eerste instantie over een verlies van 700 formatieplaatsen binnen de centrale stad (stadhuis en diensten), vanwege de doorwerking van de kortingen op het gemeentefonds. Deze bezuinigingen zullen vervolgens doorwerken op de stadsdelen. Wetende dat ongeveer 20 procent van de formatieplaatsen is bezet door parttime medewerkers vreest ABVAKABO FNV voor het verlies van 1200 tot 1400 banen. ABVAKABO FNV sluit niet uit dat deze bezuinigingsoperatie naast consequenties voor staf en beleidsdiensten, ook gevolgen zullen hebben voor de uitvoerende diensten.

ABVAKABO FNV vindt gedwongen ontslagen onacceptabel en roept de gemeente Amsterdam op om, net als de rijksoverheid, over te gaan tot een vacaturestop.

De bond gaat zijn leden raadplegen over de vervolgstappen die in de komende maanden gezet zullen gaan worden.

Meer informatie
Ruud Cornelisse, regiobestuurder, 06-51218347

23 mei 03 14:28