Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (23/5)

Oosterhout, vrijdag 23 mei 2003

Woninginbraken te Nieuwendijk
NIEUWENDIJK: De politie onderzoekt zes woninginbraken die in de nacht van 22 mei op 23 mei werden gepleegd. Bij twee woningen werden geld, bankpassen en mobiele telefoons buit gemaakt. Bij de andere vier werd, voor zover nu bekend, niets weggenomen. Bij twee woningen kwam men binnen door het zogenaamde hengelen: via de brievenbus van de voordeur werd het slot aan de binnenzijde van de deur geopend. Bij de andere vier woningen werden ramen of deuren opengebroken aan de achterzijde.

Aanrijding tussen automobilist en bromfietsster
DONGEN: Op vrijdagochtend 23 mei vond een aanrijding plaats op de kruising Gemeentenweg/Hoefweg. Een 33-jarige man uit Dongen reed met zijn auto over de Hoefweg richting de Gemeentenweg. Vermoedelijk heeft hij geen voorrang verleend aan een 17-jarige vrouw uit Dongen die met haar bromfiets vanuit de richting Dongen Vaart kwam. De vrouw kwam ten val en had last van haar been en nek. Zij is per ambulance vervoerd naar het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.

Autogordelcontrole
GILZE: Op vrijdagochtend 23 mei hield de politie een controle op het dragen van de autogordel. In totaal zijn 47 auto`s (en hun bestuurders) gecontroleerd. Er werden drie bekeuringen uitgedeeld.

Inbraak in woning
GILZE: In de nacht van 22 mei op 23 mei is omstreeks 02.15 uur ingebroken bij een woning aan de Nieuwstraat. Men is het huis binnengekomen door de achterdeur te forceren. Omdat de bewoners op vakantie waren, is het niet duidelijk wat de buit is. De politie onderzoekt de inbraak.

Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie hield op 22 mei op diverse plaatsen in de gemeente snelheidscontroles.
HELKANT: Kerkdijk, van 09.10 uur tot 11.10 uur. Aantal passanten: 280. Overtredingen: 36. Hoogste snelheid: 53 km p/u.
LAGE ZWALUWE: Oude Weg, van 11.30 uur tot 13.30 uur. Aantal passanten: 269. Overtredingen: 17. Hoogste snelheid: 76 km p/u. HOOGE ZWALUWE: Spoorstraat, van 13.45 uur tot 15.15 uur. Aantal passanten: 221. Overtredingen: 32. Hoogste snelheid: 48 km p/u.

Bron: Connie Polak