Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 23 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen



Geweld met letsel

Donderdagavond is een 55-jarige Nijmeegse vrouw door een man op de Philips van Leydenlaan meerdere malen geslagen. De vrouw heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte, een 56-jarige Nijmegenaar, kon later die avond worden aangehouden. De oorzaak van het voorval ligt in de relationele sfeer.




Verdachte van beroving aangehouden

Donderdagmiddag werd een 63-jarige Arnhemse vrouw op het Stationsplein beroofd van haar portemonnee. Een aantal omstanders probeerde de verdachte staande te houden, waarbij hij de gestolen portemonnee en zijn identiteitsbewijs verloor. Aan de hand daarvan kon de man, een 38-jarige Nijmegenaar, later die middag in zijn woning worden aangehouden.




Aanhoudingen

In de nacht van donderdag op vrijdag werd gemeld dat twee mannen op de Parkweg enkele autospiegels vernielden. Kort daarna werden een 20-jarige Nijmeegse man en een 19-jarige man uit Oostrum in de Nieuwe Marktstraat aangetroffen. Door een getuige was gezien dat deze mannen de spiegels vernield hadden. Tegen de mannen is een proces verbaal opgemaakt.
Donderdagavond hoorden politiemensen in de parkeergarage Marienburg een autoalarm gaan. Direct daarna zagen zij een hen bekende Nijmegenaar de parkeergarage verlaten. Bij onderzoek bleek inderdaad in een auto te zijn ingebroken. De verdachte, een 32-jarige Nijmegenaar, kon kort daarop in zijn woning worden aangehouden.
Vrijdagnacht is een 36-jarige man uit Cuijk in de Karrengas aangehouden. Bij een controle bleek de man in het bezit te zijn van harddrugs. Hij had twee wikkel met vermoedelijk cocaine bij zich. Tegen hem is een proces verbaal opgemaakt.



District Tweestromenland





Malden - Inbraak in woning

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan De Kruigang. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een deur. Er werden een geldbedrag en pasjes gestolen. De 50-jarige bewoner deed aangifte.









Malden - Aanrijding met letsel

Donderdagavond zijn er twee Nijmeegse mannen gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg. Een 47-jarige Nijmeegse automobilist moest onverwachts remmen waardoor hij in de berm belande en vervolgens naar de linkerrijbaan schoof. Hier kwam hij in botsing met een 45-jarige Nijmeegse automobilist. Beiden mannen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis.




Horssen - inbraak in bedrijf

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Molenweg in Horssen. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het ingooien van een ruit. Er werd een geldbedrag gestolen.





District De Waarden



Tiel - Geweld met letsel

Donderdagavond is een 11-jarige Tielse jongen door leeftijdgenootjes op de Jonge Schutskooilaan meerdere malen geslagen en geschopt. De jongen heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen voor letsel aan de ribben en een nier. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten.




Culemborg - Bedreiging

Vrijdagochtend is een 37-jarige Culemborgse man door een onbekende man bedreigd met een vuurwapen. De 37-jarige reed met een te hoge snelheid over de Rijksstraatweg, waar hij moest remmen voor de verdachte die op dat moment een oversteekplaats overstak. De Culemborger parkeerde zijn auto en ging te voet verder naar het station. De onbekende man heeft de 37-jarige tot aan het Stationsplein gevolgd. Daar aangekomen was de verdachte plotseling verdwenen. De 37-jarige man deed aangifte.




Culemborg - Inbraak in bedrijf

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkel aan de Boerenstraat in Culemborg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het ingooien van een ruit. Er werden diverse tabakswaren gestolen.







Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --