VODN

Aantal auto's met slechte banden op de weg stijgt

De Verenigde Opel Dealers Nederland (VODN) die jaarlijks vele duizenden onderhoudsbeurten verrichten, verwachten dat het aantal mensen dat met slechte banden rondrijdt, de komende jaren drastisch zal toenemen. Auto's worden steeds beter en komen daardoor minder vaak in de garage terug voor onderhoud. De levenscyclus van een autoband houdt dan ook geen gelijke tred meer met de reguliere onderhoudsbeurten die de fabrikant voorschrijft en die steeds verder uit elkaar komen te liggen. Op dit moment rijdt reeds 12 % van de personenauto's rond met banden die aan echt vervanging toe zijn. Ze hebben een profieldiepte van 2,5 mm of minder. 3% van de banden verkeren met en profieldiepte van 1,5 mm en minder zelfs in levensgevaarlijke staat. Ze zouden bij de APK worden afgekeurd. Dit is gebleken tijdens een recente steekproef onder enkele honderden auto's in de Randstad.

Daarom hebben de Opel dealers besloten om de automobilist met een ludieke recordpoging 'banden verwisselen' te gaan wijzen op het feit dat velen te lang door rijden met banden die aan vervanging toe zijn. Deze grootse happening vindt plaats op zaterdag 31 mei bij het circuit van Zandvoort. De burgermeester van Zandvoort treedt op als toezichthouder tijdens de recordpoging waarbij in 5 uur tijd zo veel mogelijk banden van personenauto's worden verwisseld.

Vanaf 24 mei kunnen Opel rijders zich hiervoor aanmelden via Opel Direct: 0800-1410 en vanaf volgende week ook via www.opeldirect.nl. Bij een grote belangstelling geldt dat wie zich het eerst aanmeldt, het eerst maalt. Om het geheel ook logistiek goed handelbaar te houden, is de recordpoging toegespitst op twee merken banden. Te weten de Opel Direct band (huismerk) en de Continental band in de meest gangbare maten.

Jaap Timmer, voorzitter van de Verenigde Opel Dealers Nederland (VODN) en bestuurslid van BOVAG/NDA: 'Het is levensgevaarlijk om rond te rijden met versleten banden. Door een geringere profieldiepte wordt de remweg aanzienlijk langer, de besturing en wegligging van de auto onzekerder en ook is de kans op slippen veel groter. Zeker nu de zomervakantie er aan komt en mensen lange afstanden gaan rijden, raad ik iedereen met klem aan om op tijd de autobanden te vervangen of te laten controleren. Ook zullen we in de toekomst de Opel rijder tussentijds gaan attenderen om tijdig hun banden te laten verwisselen.'[11)

Het evenement vormt tevens de aftrap voor een landelijke campagne die de Opel dealers vandaag zijn gestart onder het motto: Opel Direct. Alles voor uw Opel. Direct. Hiermee willen de Opel specialisten benadrukken dat ze via Opel Direct: 0800-1410 altijd en direct bereikbaar zijn voor de automobilist om hem of haar van dienst te zijn.

In het kader van de campagne kunnen Opel rijders de hele maand juni bij de Opel dealers terecht voor o.a. de meest uiteenlopende kortingen op o.a. banden, remmen en uitlaten. Ook zullen radio- en tv-commercials en advertenties in landelijke dagbladen worden ingezet.

EINDE BERICHT