NOC*NSF


IOC beloont Hans Blankert met Olympic Order

(ARNHEM) - NOC*NSF-voorzitter Hans Blankert heeft van het Internationaal Olympisch Comité de Olympic Order toegekend gekregen. Dit heeft IOC-voorzitter Jacques Rogge vandaag in een brief aan NOC*NSF laten weten. De beslissing Blankert te onderscheiden werd genomen in Madrid tijdens een bijeenkomst van het IOC-bestuur.

De NOC*NSF-voorzitter ontvangt de belangrijkste Olympische onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de Olympische Beweging. De onderscheiding zal in november 2003 tijdens de Algemene Vergadering van NOC*NSF worden uitgereikt.

Olympic Order
De Olympic Order werd in 1975 ingesteld door het IOC. Met deze onderscheiding konden personen worden geëerd die van grote betekenis zijn, of waren, voor de Olympische Beweging.

In 1981 was Adriaan Paulen de eerste Nederlander die de Olympic Order mocht ontvangen uit handen van IOC President Juan Antonio Samaranch. Andere Nederlanders die de Olympic Order ontvingen waren onder meer Fanny Blankers Koen, Jan Timman, Rie de Wit-Mastenbroek en Erica Terpstra.

(23 mei 2003)