DEBITEL NEDERLAND BV

debitel introduceert GPRS-abonnementen

Hoofddorp, 21 mei 2003. debitel Nederland B.V., de netwerkonafhankelijke aanbieder van mobiele telefonie, introduceert op 20 mei debitel GPRS, een nieuwe debitel dienst die klanten mobiele toegang tot internet biedt. Particuliere en zakelijke gebruikers kunnen met behulp van deze dienst e-mails ontvangen en versturen en gebruik maken van internetgerelateerde applicaties zoals bijvoorbeeld agendasynchronisatie, instant messaging, CRM toepassingen, voorraadbeheer en Sales Force Automation. 'De vraag uit de markt naar snelle en efficiënte data-uitwisseling via een laptop, PDA en mobiele telefoon neemt serieus toe. Deze GPRS-launch van debitel biedt klanten de mogelijkheid om 24 uur per dag te beschikken over mobiele toegang tot actuele en bedrijfskritische informatie, waarbij zij alleen betalen per hoeveelheid data, ongeacht de periode dat zij online zijn', aldus Ron du Croix, algemeen directeur van debitel Nederland B.V.

De GPRS-techniek is een uitbreiding op de bestaande GSM netwerken waarmee tot vier keer sneller data verzonden en ontvangen kan worden. debitel biedt 3 GPRS-abonnementen op het netwerk van KPN (GPRS-low,
-mid en -high) die afhankelijk van het soort abonnement geschikt zijn bij een gebruik van een halve megabyte per maand, tot meer dan 11 megabyte per maand (voor zakelijke gebruikers die dagelijks via een labtop of PDA verbinding maken met internet, e-mail en bedrijfsapplicaties).

Bij debitel GPRS abonnementen betaalt de klant maandelijkse abonnementskosten en daarbij een vaste prijs per verbruikte MB's. Klanten krijgen ook toegang tot een speciaal toegewezen SMTP server waarmee ze een eigen email account kunnen gebruiken om via GPRS email te versturen. Deze abonnementen zijn een aanvulling op de spraakabonnementen van debitel en zijn met name bedoeld voor de zakelijke gebruiker. De klant betaalt alleen voor de verzonden en ontvangen data, is altijd online en heeft snellere downloadtijden. debitel stelt kosteloos software van Diginext ter beschikking waarmee klanten hun laptop of PDA kunnen configureren voor gebruik met GPRS. Daarnaast heeft debitel een GPRS-helpdesk ingericht (0900-debitel,
0900-3324835).

Specifiek voor de particuliere gebruiker heeft debitel een speciaal pakket ontwikkeld: Jamba! Funpack Plus. Een abonnement waarmee de klant via GPRS toegang krijgt tot een selectie content. Maandelijks krijgt de klant 5 beltonen of logo's, 2 Java games, 5 screensavers en 25 SMS berichten. Daarnaast krijgt hij onbeperkte toegang tot e-mail, chat en premium sportinformatie van Sportsplaza. Zo kunnen gebruikers van een mobiele telefoon met ingebouwde camera foto's direct per e-mail versturen. Doordat de gebruiker met GPRS altijd online is, is het mogelijk de hele dag via Chat met vrienden en kennissen contact te houden of nieuwe mensen te ontmoeten.