Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (23/5)

Bergen op Zoom vrijdag 23 mei 2003

Man in gestolen auto aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Na een achtervolging is donderdagnacht een 23-jarige inwoner van Leidschendam aangehouden. Een surveillance-eenheid van de politie zag de man rijden op de Steenbergseweg en gaf hem een stopteken teneinde het voertuig te controleren. Na het zien van dit stopteken ging de man er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk kon de man in Hoogerheide door bijstand van andere politie-eenheden tot stilstand worden gebracht. De man bleek te rijden in een auto die op 16 mei j.l. was gestolen in de Oude Moerstraatsebaan. De kentekenplaten die op de auto zaten, waren 20 mei j.l gestolen van een personenauto die geparkeerd had gestaan op de Nassaulaan in Steenbergen. De man kreeg na verhoor een AU-dagvaarding uitgereikt. De man is niet heengezonden, omdat hij niet was teruggekeerd van proefverlof in een strafinrichting. De man stond ook nog eens in het opsporingsregister gesignaleerd om een straf uit te zitten van 105 dagen.

Dronken bestuurder aangehouden

ZEELAND/BERGEN OP ZOOM: Een 41-jarige inwoner van Bergen op Zoom is afgelopen nacht in de provincie Zeeland bekeurd voor het rijden onder invloed. Vanwege zijn toestand werd hem een rijverbod opgelegd, zijn rijbewijs ingevorderd en werd hem een dagvaarding uitgereikt. Ondanks deze maatregelen meende de man toch weer met zijn auto te moeten gaan rijden. Omstreeks 03.00 uur is hij na een achtervolging vanuit Zeeland in de Heiningen aangehouden. De auto van de Bergenaar is in beslag genomen en opnieuw is hem een blaasproef afgenomen. De man krijgt wederom een proces-verbaal.

Man met inbrekerswerktuig

BERGEN OP ZOOM: Een 48-jarige inwoner van Bergen op Zoom is donderdagnacht aangehouden. Een getuige tipte de politie dat een man zich verdacht gedroeg tussen geparkeerde auto`s in de omgeving van de Heiningen. Na het zien van de politie ging de man er als een haas vandoor. De Bergenaar kon na een korte achtervolging in de Smitsstraat worden ingerekend. In de fouillering van hem trof de politie inbrekerswerktuigen aan. Deze zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte in de loop van vrijdagmiddag heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Illegaal crossen

WOENSDRECHT: Donderdagmiddag kreeg de politie team Woensdrecht een melding dat door motorrijders op het terrein van de oude steenfabriek in de Oude Stee gereden zou worden. Een surveillance-eenheid van de politie heeft deze crossers niet aangetroffen, maar zal de komende tijd extra in de omgeving surveilleren.

Klem rijden automobiliste

HUIJBERGEN: Een 28-jarige inwoner van Huijbergen heeft bij de politie melding gemaakt van een pogiing haar klem te rijden. De vrouw reed donderdagavond in haar personenauto op de Abdijlaan toen ze door een onbekende man met zijn blauwe Audi nagenoeg werd klemgereden. Door snelheid te verhogen kon de vrouw echter erger voorkomen. Een vrachtwagenchauffeur die getuige was van het voorval heeft de vrouw naar huis begeleid.

Bedrijfsinbraak

OUD GASTEL: Bij een bedrijf in de Watermolen is woensdagavond ingebroken. Om binnen te komen zijn een ruit en een rolluik vernield. De dader heeft 2 computers buit gemaakt.

Bron: Henk Snepvangers