Persberichten - 23/05/2003

Agfa-Gevaert - Frans Hôpital Européen Georges Pompidou wint eEurope Award for eHealth

EU looft klant van Agfa om innovatieve aanpak gezondheidszorgverbetering

Mortsel / België, 23 mei 2003

De Europese Commissie heeft de eEurope Award for eHealth toegekend aan het Franse Hôpital Européen Georges Pompidou (HEGP) voor zijn COHERENCE-systeem (COmponent-based HEalth REference architecture for Network CarE), een veelomvattend medisch informatiesysteem (Clinical Information System CIS).

COHERENCE werd ontwikkeld en geïnstalleerd bij de opening van het hospitaal in juli 2000. Agfas IMPAXÔ-oplossing zit volledig geïntegreerd in de diagnostische informatiestromen van COHERENCE, wat het toedienen van patiëntenzorg verbeterde en bijdroeg tot een snellere patiëntendoorstroming.

HEGP was een van de 42 genomineerde gezondheidszorgtoepassingen van over heel Europa. Deze werden voorgesteld op de Conferentie van Ministers van de Commissie eHealth 2003: The Contribution of ICT to Health als best practices, gebaseerd op IT- en communicatietechnologie (ICT). Alle toepassingen illustreren hoe Europese gezondheidszorgverstrekkers ICT gebruiken om de kwaliteit van de gezondheidszorg te bevorderen zonder daarbij de kosten te verhogen.

Drie instellingen uit de Best of Europe-lijst werken samen met Agfa op hun weg naar een digitaal gezondheidszorgsysteem. Ook het Duitse Bergmannstrost Halle en het Finse Hospital District van Helsinki en Uusimaa werden door de Europese Commissie genomineerd. In totaal koos een panel van onafhankelijke experts 42 toepassingen uit 180 inzendingen.

Bron: Agfa Gevaert
Provider: Euronext Brussels