Korps: Friesland, plaats: Fryslân 23-05-2003
Politieberichten van 23/5 (07.00 t/m 13.00 uur)

Drachten: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 19.50 uur vond op de kruising Eikesingel en Zuiderhogeweg een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 80-jarige man uit Drachten reed over de Eikesingel en verleende geen voorrang op de kruising aan een 32-jarige man uit Drachten. Hij reed over de Zuiderhogeweg. De verkeerslichten waren door werkzaamheden buiten werking gesteld; ze knipperden. Door de botsing raakten beide bestuurders gewond. Ze zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: autokraker op heterdaad aangehouden Vrijdag omstreeks 07.00 uur meldde een getuige dat een man zich verdacht gedroeg bij autos op de Oosterkade. Door de verdachte werd een personenauto opengebroken. De eigenaar, een 24-jarige man uit Menaldum, deed aangifte van diefstal van zijn autoradio. De getuige zag de verdachte naar een leegstaand pand aan de W. De Geeststraat lopen. Daar klom de verdachte naar binnen. Het pand werd door de politie met een diensthond doorzocht. In een kamer in het gebouw werd de verdachte, een 27-jarige inwoner uit Leeuwarden, aangetroffen. Hij werd aangetroffen en voor nader onderzoek ingesloten. Mogelijk zijn er meer autos opengebroken. De aangiftes moeten nog komen.

Leeuwarden: inbraak horecabedrijf
in de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een horecabedrijf aan de Francois Haverschmidtswei. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Van een kantoor werd de toegangsdeur geforceerd. Uit het kantoor werd een kleine, overigens lege kluis gestolen. Namens het bedrijf deed een 26-jarige man uit Zwaagwesteinde aangifte.

Harlingen: inbraak woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan De Zeemunnik. Een ruit werd vernield en de schuifpui werd geopend. De bewoners waren niet thuis. De eigenaar/bewoner, een 36-jarige man, deed aangifte. Hij wist nog niet wat er precies weg was.

Harlingen: inbraak woning
Donderdag is tussen 16.45 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat. Men kwam vermoedelijk binnen met een eerder door de bewoner verloren sleutel. De bewoner, een 36-jarige man, deed aangifte. Hij mist een gsm en een beurs met pasjes en een klein geldbedrag.

Wirdum: diefstal auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Greate Buorren een opvallende auto gestolen. Het betreft een donkerbruine Saab 99 uit 1982, kenteken HZ-47-DK. De auto stond voor de woning van de eigenaar, een 48-jarige man.

Bureau Communicatie 058 880 8272