Gemeente Noordwijk


PERSBERICHT

BUITENBASSIN BOLLENBAD NIET MEER OPEN

Het buitenbassin van het Bollenbad gaat niet meer open. Burgemeester en wethouders hebben besloten om niet te investeren in onvoorzien achterstallig onderhoud aan de drie-en-een-half meter diep liggende leiding van het buitenbad. Vorige week bleek een gedeelte van dit ondergronds leidingwerk lek. Vervanging is begroot op een bedrag van minimaal 42.000. De noodzakelijke reparatie zou samen met het opnieuw vullen van het bassin ruim een maand in beslag nemen. Een operatie die het buitenseizoen, dat op Hemelvaartdag van start had moeten gaan, tot twee maanden bekort. Dat is te kort om deze investering te rechtvaardigen, te meer omdat het komende buitenseizoen toch al het laatste was. Op 1 november a.s. verloopt de dispensatie die de provincie het Bollenbad heeft verleend op de vernieuwde en strengere wettelijke eisen inzake de hygiëne van het zwemwater. De investering van 725.000 die nodig is om het buitenbad met deze eisen in overeenstemming te brengen, gaat de financiële draagkracht van de gemeente hoe dan ook te boven.
De Raad van Beheer van het Bollenbad kan zich vinden in de argumentatie van het college en onderschrijft diens besluit.

Eind vorig jaar kwam de positie van het Bollenbad in gevaar. Het gemeente-bestuur betrok het zwembad bij de voorstellen die nodig zijn voor de gezond- making van de gemeentelijke financiën. De dreigende sluiting van het bad stuitte echter op veel maatschappelijk verzet. Uiteindelijk is afgesproken zowel het buitenbad als het binnenbad in ieder geval nog dit jaar open te houden en in de tussentijd te zoeken naar een nieuwe exploitatievorm.
Het open houden van het buitenbad is helaas niet gelukt.

Zowel het gemeentebestuur als de Raad van Beheer van het Bollenbad betreuren het dat deze populaire Noordwijkse voorziening deze zomer toch niet in stand kan blijven. Wel wordt op korte termijn onderzocht of het buitenterrein in de zomermaanden alsnog op een alternatieve manier kan worden opengesteld, volgens een model van binnen zwemmen, buiten zonnen. Of dit kan is wederom afhankelijk van de kosten die dit meebrengt. Voor een veilige situatie moet het lege zwembassin worden opgevuld, of afgedekt.

Het personeel van het Bollenbad is hedenochtend op de hoogte gesteld.

Noordwijk, 23 mei 2003
AJZ/Communicatie, tel.: 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 23-05-2003 webmaster@noordwijk.nl