Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 23-05-2003 Mediaberichten 23 mei (laatste berichten)

Verkeersquiz staat garant voor goede PR

ROERSTREEK Zon 90 schoolkinderen van zes basisscholen gingen vrijdag 23 mei in sporthal de Roerhal in Vlodrop met elkaar de strijd aan om te meten wie de beste verkeerskennis heeft. Ter afsluiting van het verkeersexamenjaar voor leerlingen van groepen 7 organiseerde de politie van de basiseenheid Roerstreek deze quiz al voor de achtste keer. Ondanks capaciteitsproblemen is de quiz toch weer doorgezet. Het kost immers de nodige uren om de sporthal om te toveren tot quizruimte. Wat je ervoor terugkrijgt is een goede PR voor de politie en vele blijde (kinder)gezichten. De quiz werd dit jaar gewonnen door basisschool t Kempke uit St. Odilienberg.

Totaal waren zon 300 schoolkinderen uit Herkenbosch, Melick, Vlodrop, Posterholt, Montfort en St. Odilienberg getuigen van de quiz. Met 3 punten verschil won t Kempke van de Hovenier uit Montfort (winnaar vorige drie jaren) en als derde eindigde de Draaiende Wieken uit Posterholt.

24 dronken automobilisten bekeurd

LIMBURG-NOORD De politie van de regio Limburg-Noord heeft in de week van 17 tot en met 23 mei 24 dronken bestuurders bekeurd. In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 mei trof de politie op het Stationsplein in Roermond twee dronken Engelse militairen aan die het plein niet wilden verlaten. Zij kregen een boete voor openbare dronkenschap en ordeverstoring.

Tijdens diverse controles van automobilisten trof de politie de afgelopen week 24 personen met teveel drank op achter het stuur. De overtreders kregen allemaal een boete en rijverboden variërend van 2 tot 24 uur.

Midden Limburg:
De aanhoudingen vonden plaats in: Montfort (3), Posterholt (2), Roermond (2), Haelen (1), Weert (3) en Horn (1).

Noord-Limburg:
De aanhoudingen vonden plaats in: Venray (3), Venlo (5), Tegelen (1), Grubbenvorst (1), Koningslust (1) en Panningen (1).