Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

BATA INDUSTRIALS TROTS OP NOMINATIE VEILIGHEIDSSCHOEN 'TRAXX'

Traxx, de nieuwe veiligheidsschoen van Bata Industrials, is een opvallend en revolutionair product van hoogwaardige kwaliteit. Het is dan ook niet vreemd dat deze noviteit onlangs in de categorie 'professionele producten' werd genomineerd voor de Nederlandse Designprijzen. Daarmee beloonde de jury, bestaande uit bijna 40 vooraanstaande deskundigen, met name het innovatieve karakter van Traxx.

Unieke features
Met de komst van de nieuwe Nederlandse Designprijzen komt een einde aan de zeventienjarige traditie van de jaarlijkse Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp. In elk van de 16 verschillende categorieën worden circa 6 inzendingen door de vakjury's genomineerd. Het feit dat Traxx in de categorie 'professionele producten' tot de genomineerden behoorde, heeft alles te maken met het opvallende design en de unieke features van de fraai ogende veiligheidsschoen die met name de jonge, moderne gebruiker zal aanspreken. Zo is Traxx uitgerust met het zogenaamde Easy Rolling System®. Hierbij vergemakkelijkt de voorgevormde zool de natuurlijke afwikkeling van de voet en bespaart de drager van de schoen energie. Het Tunnelsystem® behelst een ingebouwde 'schokdemper' die extra comfort en stabiliteit verschaft en vermoeidheid voorkomt. Daarnaast biedt de Traxx-schoen dankzij de QuattroTech® Sole (een schoenzool met vier verschillende densiteiten) een prima grip op elke ondergrond. Tot slot leidt de toepassing van ademende, lichtgewicht materialen tot een optimaal Climate Management. Met als resultaat droge, koele voeten en een fitte gebruiker.

Op reis
Alhoewel Traxx tijdens de prijsuitreiking op 8 mei jl. in het Pakhuis Afrika te Amsterdam niet tot winnaar werd uitgeroepen, kan toch gesproken worden van een groot succes voor Bata Industrials. Niet alleen omdat het oordeel van de vakjury wordt gedeeld door verschillende deskundigen op de werkvloer, maar ook omdat de nominatie van Traxx op passende wijze een vervolg zal krijgen. Zo is de veiligheidsschoen samen met een aantal andere geselecteerde inzendingen gedurende de gehele maand mei nog te bewonderen tijdens een speciale publiekstentoonstelling in het Pakhuis Afrika. Daarna gaat Traxx op reis en zal de veiligheidsschoen in de loop van 2003 en 2004 een ware blikvanger zijn op een tweetal tentoonstellingen in Milaan en New York.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht