Politie Rotterdam-Rijnmond

Avonduitgave vrijdag 23 mei 2003

* OVERVAL OP WOONINRICHTING
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks tien uur vond een overval op een wooninrichting in de Vierhavensstraat plaats. Drie gewapende mannen kwamen de kantoorruimte van het pand binnen. Onder bedreiging van vuurwapens werden de aanwezige personeelsleden gedwongen een kluis te openen. Met een nog onbekend geldbedrag renden de overvallers vervolgens het pand uit en verdwenen in onbekende richting.
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde vrijdagmiddag omstreeks twaalf uur, naar aanleiding van een waterlekkage, een onderzoek in een woning in de Schilperoortstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 108 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de hennepkwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de elektriciteitsvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij, die niet aanwezig was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* OVERVAL OP DROGISTERIJ
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks half twaalf kwamen twee onbekende mannen een drogisterij in de Pliniusstraat binnen. Direct na binnenkomst liep het tweetal naar een kassa en sommeerde een 50-jarig personeelslid, onder bedreiging van een mes, de kassa te openen. Met een nog onbekend geldbedrag renden de overvallers vervolgens de winkel uit, stapten in een gereedstaande auto en reden weg richting Dantestraat. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.

Ochtenduitgave vrijdag 23 mei 2003

* RADARSNELHEIDSCONROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield donderdagmorgen op de Westzeedijk, Tjalklaan, Maasboulevard, Stadionweg, Boompjes en Laan op Zuid radarsnelheidscontroles. Tussen half acht en negen uur flitste de radar op de Westzeedijk 20 van de in totaal 710 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur in plaats van '50'. Op de Tjalklaan hielden tussen kwart over zeven en negen uur 27 van de in totaal 1400 passerende autobestuurders zich niet aan de maximum snelheid van '50'. Hoogste score bedroeg 78 km/uur. Op de Maasboulevard lapten tussen elf en twaalf uur 18 van de in totaal 800 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur. Tussen half acht en negen uur overschreden 32 van de in totaal 1050 passerende autobestuurders de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur in plaats van '50'.
Tussen tien en half twaalf gingen op de Boompjes 13 van de in totaal 870 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 72 km/uur in plaats van '50'. Op de Laan van Zuid flitste de radar tussen tien en half twaalf 14 van de in totaal 920 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur in plaats van '50'.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdag radarsnelheidscontroles in de Rochussenstraat en op de Doenkade. Tussen half twaalf 's morgens en en half één 's middags flitste de radar 36 van de in totaal 1027 passerende automobilisten in de Rochussenstraat. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur in plaats van '50'. Op de Doenkade, waar tussen vijf uur 's middags en half zeven 's avonds werd gecontroleerd, namen 96 van de 1219 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 80 km-limiet. Hoogste score bedroeg hier 115 km/uur.


* OVERVAL RIJWIELZAAK
SCHIEDAM - Donderdagavond rond tien voor acht werd door twee mannen een gewapende overval gepleegd op een rijwielzaak aan de Professor Kamerlingh Onneslaan. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de 62-jarige eigenaar de kluis openen, waaruit een nog onbekend geldbedrag werd weggenomen. Tevens werden twee aanwezige klanten in de zaak gesommeerd hun portemonnees af te geven, waarin enkele pasjes en een bedrag van enige tientallen euro's. Rond half negen hield politiepersoneel van het district De Noordhoek in de Schieveenstraat in Rotterdam drie inzittenden (allen uit Rotterdam en 15, 16 en 22 jaar) van een personenauto aan, die daar in eerste instantie afval en een, naar later bleek, nepvuurwapen onder een auto gooiden. Omdat het drietal mogelijk betrokken zou zijn geweest bij de gewapende overval in Schiedam werden zij voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ NA WATEROVERLAST ONTMANTELD

SPIJKENISSE - Naar aanleiding van een melding over wateroverlast werd donderdagmiddag door politiepersoneel van het Bureau Spijkenisse een onderzoek ingesteld in een woning in de Azaleastraat. Daar bleek de watertoevoer voor een hennepkwekerij te lekken, waardoor er wateroverlast bij de benedenburen ontstond. Zo'n 120 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Naar de bewoners van het pand, die niet thuis waren, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* TWEE GEWONDEN NA BRANDSTICHTING IN BEDRIJFSPAND

ROTTERDAM - Donderdagmorgen rond zes uur stichtte een 37-jarige werknemer van een bedrijf in de Breevaartstraat na een geschil met zijn werkgever brand in het bedrijfspand. Daarna nam de man ijlings de benen, maar kon donderdagmiddag door politiemensen in zijn woning in de wijk Zevenkamp worden aangehouden en werd later op het politiebureau voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.
De door de man gestichte brandjes werden in eerste instantie door twee andere werknemers en later door de brandweer geblust. De beide mannen, een 49-jarige werknemer uit Krimpen aan den IJssel en een 50-jarige Rotterdammer, liepen daarbij rookvergiftigingsverschijnselen op en moesten door GGD-personeel van het Sint Franciscus Gasthuis worden vervoerd. Na behandeling kon de 50-jarige Rotterdammer na enige tijd het ziekenhuis weer verlaten, terwijl zijn 49-jarige collega werd opgenomen.


* BRAND IN LEEGSTAANDE MONUMENTALE BOERDERIJ

BARENDRECHT - Donderdagavond rond kwart voor negen brak, vermoedelijk door brandstichting, brand uit in een leegstaande monumentale boerderij uit 1713 aan de Middeldijk. De brand, ontstaan in een schuur op de deel waar hooi en stro lag, sloeg vervolgens over naar het rieten dak. De brandweer bestreed het vuur met veel materieel en gaf rond half tien het sein brandmeester. De boerderij liep aanzienlijke brandschade op. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.
* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Donderdagmiddag werd door politiepersoneel van het district Rotterdam-West, dat een deurwaarder assisteerde bij een ontruiming van een woning in de Spanjaardstraat wegens huurschuld, in de woning een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij werden zo'n 180 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur (lampen en pompen) in beslag genomen. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de stroomtoevoer af. Naar de bewoners, die niet in de woning verbleven, wordt een onderzoek ingesteld.