Gemeente Zwolle

Zaterdag 24 mei 2003 officiële opening Park Eekhout

Aanstaande zaterdag wordt Park Eekhout officieel geopend. Van 09.00 tot 11.00 uur is er een ontbijtbuffet voor genodigden en omwonenden van het park. Om 10.30 uur verricht wethouder van groenzaken Peter Pot de officiële openingshandeling, samen met Frans Drion van de projectgroep Park Eekhout.
---

.
Van 13.00 tot 17.00 uur is er een 'Open Park' voor alle Zwollenaren. Centraal in het park staat de Eekhoutkiosk. Hier kan men onder het genot van diverse lekkernijen bereid door Cook & Co een krantje lezen, luisteren naar de muziek van troubadours of gewoon genieten van het zonnetje. De Parkschool geeft om 13.30 uur en om 14.30 uur een presentatie met Living Statues. Kinderen kunnen vanaf 13.00 uur gratis ponyrijden bij de speelweide. De hele middag vinden er kleinschalige optredens plaats.

Park Eekhout is het eerste Zwolse park dat na de vaststelling van de 'Parkennota' is heringericht. Tijdens de werkzaamheden is onder andere de padenstructuur hersteld, zijn er nieuwe toegangen geplaatst en heeft het park een statige hoofdentree gekregen. Deze laatste was één van de visionaire uitgangspunten in de nota Binnenstadsparken van 1999, dat ten grondslag lag aan het renovatieplan. Sociale veiligheid, een overzichtelijke en logische groenverdeling ? met de dierenweide en een waterpartij als rustpunten in het park ? waren andere uitgangspunten die nu gerealiseerd zijn.


---