Stichting TELEAC/NOT

TeleScoop Nieuwsbrief

Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine


· ICT & ontwikkelingshulp
Op een tussenstop in Delft tussen twee Afrikaanse reizen had Bert Geers van de TU Delft nog net even tijd voor een gesprek met TeleScoop. Geers coördineert de samenwerkingsprojecten met universiteiten in Azië, Latijns Amerika en vooral Afrika. Zijn studenten doen internationale ervaring op, en leveren in één moeite door ontwikkelingshulp.


· IBM adopteert Linux
"Als CEO's van grote bedrijven over Linux beginnen te praten, dan is de wereld veranderd." Deze overdenking is van één van die CEO's: IBM-topman Sam Palmisano. IBM wil bedrijven helpen de overstap te maken naar open source-software. Een revolutie is op handen.


· High tech in Nederland (3)
De ICT komt uit de VS, Taiwan, of misschien uit Japan. Maar welke rol speelt Nederland? Afl. 3: ASML maakt machines om chips mee te maken. De klanten zijn echte global players, zoals Intel.


· Producttest: Benchmarks (3)
Hoe bepaal je de kwaliteit van een computer? PC-fabrikanten jongleren graag met megaherzen, maar de prestaties van een computer zijn veel zinvoller te beschrijven.


· Circus Blankesteijn: internetten over GPRS In de reclame zien we gelukkige zakenmensen die fijn laptoppend door het leven gaan en internetten via GPRS. Een klein rood flipje dat een beetje uitsteekt uit de laptop maakt het verschil. Maakt Vodafone de reclame waar met de Mobile Connect card?

TeleScoop Magazine
Uitzending: zaterdag 24 mei 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.

Gisteren in TeleScoop Actueel:

· Het Belgische internetbedrijf Telenet dreigt honderden abonnees af te sluiten, omdat zij illegaal bestanden downloaden.
· Fraude op internet wordt een steeds groter probleem.
· IBM-topman voorspelt de GRID-revolutie.
· Het Microsoft-virus grijpt om zich heen.
· Column: Sjoera Nas.

TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.