Ingezonden persbericht


Artimond 2003 "STOF"

Slenteren langs tientallen kunstkraampjes, op de grasvelden rondom het kasteel in Helmond genieten van theateroptredens, gezellig wat drinken op een van de terrasjes, de winnaars van de grote cabaretfestivals samen in een nacht vol humor bewonderen, jonge talenten hun eerste optreden voor publiek zien geven of een tochtje maken langs de architectonische hoogstandjes van de stad het kan allemaal op het Helmondse Artimond Lentefestival; festival voor kunst en cultuur.

Artimond Lentefestival is uitgegroeid tot een evenement dat op het gebied van kunst en cultuur een groot aanbod heeft met een grote veelzijdigheid en een hoogstaande kwaliteit. Nationale en internationale kunstenaars en performers zullen in deze week hun kunsten laten zien in Helmond. Daarbij zullen natuurlijk de grote aanwinsten van de afgelopen jaren, zoals de cabaretnacht en het Open Podium, ook weer deel uitmaken van de festivalweek. Allerlei Helmondse verenigingen en organisaties zijn betrokken bij de invulling van de verschillende onderdelen. Het Filmhuis, het Architectuurcafé, de Stichting Zestiger jaren Pop, Chat, 't Speelhuis, het Literair café, het kunstencentrum en het gemeentemuseum, alle verzorgen zij één of meerdere onderdelen van het festivalprogramma. En op zondag 25 mei 2003 vormen het kasteel en de kasteeltuin natuurlijk weer het traditionele decor voor Artimond; de kunstmarkt, waarbij de bezoekers kunnen smullen van kunst, cultuur, muziek en straattheater.

Het thema van het Artimond Lentefestival van dit jaar is "STOF", voortkomend uit het feit dat Helmond van oudsher een belangrijke textielstad is.