Ingezonden persbericht


Aan: sportredacties en relaties.
Van: motorwegrace team Esha Kobutex.


Onderwerp: Barry Veneman in 200-mijlsrace Assen.
BARRY VENEMAN START DIT WEEKEINDE OP EN KATE FABRIEKS HONDA IN WK 200 MIJLSRACE OP TT CIRCUIT ASSEN

Barry Veneman gaat op zondag 25 mei overuren maken. De Esha Kobutex-coureur zal op het TT Circuit Assen twee keer aan de start verschijnen. Behalve in het Open Nederlands Kampioenschap Supersport 600 rijdt de Dalfsenaar ook de WK 200-mijlsrace, onderdeel van het wereldkampioenschap endurance.

De start van Veneman in deze klasse wordt mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen het Esha Kobutex-team en de regerend wereldkampioen in het WK Supersport, het Ten Kate Honda Racing Team. Het afgelopen weekeinde sprak teammanager Ronald ten Kate in het noord-Italiaanse Monza met zijn Friese collega Freddy Kooistra. ,,Hun rijder Chris Vermeulen raakte aan zijn duim geblesseerd en kan in Assen niet starten, omdat hem rust wordt gegund. Dus werd er gezocht naar een vervanger. Ronald ten Kate vroeg mij of hij Barry Veneman mocht lenen , aldus Kooistra. ,,En daar heb ik natuurlijk geen nee tegen gezegd.

Ex 500cc GP-coureur Barry Veneman staat zondag om 13.00 uur aan de start voor de 200-mijlsrace. ,,Voor 83 ronden (die hij samen rijdt met Ten Kate rijder Karl Muggeridge-Aus), moet een jonge jongen met zo n goede conditie het makkelijk aan kunnen om later op de dag nog een race te rijden voor het ONK. Om 17.00 uur staat die ONK-race in de Supersport 600 op het programma. ,,Hij kan even uitrusten en dan weer volop aan de slag.

De Supersport 600 is bekend terrein voor Veneman die vorig jaar de Nederlandse titel behaalde en deze jaargang tot dusver alle drie races met groot machtsvertoon won. Tijdens de WK-race in Monza legde Veneman bovendien beslag op een verdienstelijke dertiende plaats. ,,Die goede prestaties hebben de belangstelling van Ten Kate gewekt , aldus Kooistra.


*******

Ingezonden persbericht