Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Zondag 25 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen


Vrouw van portemonnee beroofd
Vrijdagmiddag is een 52-jarige vrouw uit Oostrum op de burchtstraat van haar portemonnee beroofd. Deze zat in een ritsvak van haar tas. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie.

Man mishandeld
Een 19-jarige man uit Beers is in de nacht van vrijdag op zaterdag mishandeld in een horecagelegenheid aan de Bloemerstraat. De man was daar met zijn broer en zag op een gegeven moment dat die door een groepje jongens geslagen werd. Hierop liep hij ernaar toe, maar kreeg toen ook klappen. Een medewerker van de horecagelegenheid werd ook gelagen, waarop deze de jongens naar buiten zette.
Toen de 19-jarige even later naar buiten liep zag hij dat het groepje jongens er nog steeds was en meteen daarop werd hij door enkele van hen in zijn gezicht en tegen zijn lichaam geslagen. Toen de 19-jarige ten val kwam, werd hij nog steeds geslagen. Omstanders grepen in en brachten de 19-jarige naar een veilige plek.
De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. De 19-jarige deed aangifte.

Diefstal auto
Vrijdag is vanaf de Agricolaplaats een groene Audi 80 gestolen met kenteken FP-ZG-32. De 30-jarige eigenaar uit Vlodrop deed aangifte.

Aanhoudingen voor verboden wapen-bezit
De politie heeft vrijdagavond op de Stationsplein een 29-jarige vrouw uit Oss aangehouden die in het bezit was van een steekwapen. De politie controleerde de vrouw en vond het steekwapen. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden na beroving
Een 62-jarige vrouw uit Nijmegen is zaterdagmorgen op de Dommelstraat van haar tas beroofd. De vrouw fietste daar met haar man, toen er opeens een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hard rennend langs haar liep en haar tas uit haar fietsmand graaide. De echtgenoot van de vrouw zette te voet de achtervolging in en de vrouw fietste zo hard ze kon met de bedoeling de man samen in te sluiten. Toen de man op de 62-jarige af rende, stapte zij van haar fiets en gooide die zo hard mogelijk tegen de man aan. Hierdoor kwam de man ten val. De echtgenoot van de vrouw kon daarop samen met een voorbijganger de man staande houden en overdragen aan de politie. Die heeft de 23-jarige man overgebracht naar het politiebureau.





12-jarige jongen mishandeld
Een 12-jarige jongen is vrijdagmiddag op de Zwanenveld 80e straat mishandeld. Hij liep daar nadat hij wat boodschappen had gedaan, toen hij twee voor hem bekende jongens zag door wie hij vaker werd uitgescholden. De jongens gingen achter hem aan en scholden ook deze keer De 12-jarige negeerde dat en liep verder. Toen de jongen zijn fiets wilde pakken, gaf een van de twee jongens hem een duw. Hierbij kwam hij ten val en werd op de grond in zijn maag en in zijn gezicht gestompt. Een winkelier greep in, waarop de twee jongens ervandoor gingen. De jongen deed aangifte bij de politie en stelde zich onder doktersbehandeling. Hij liep in ieder geval een gebroken neus op.


Twee verdachten autodiefstal aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag op de Van Schaeck Mathonsingel twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht in een gestolen auto rond te hebben gereden.
Alerte politiemensen zagen de mannen in een auto stappen die als gestolen was genoteerd, maar inmiddels voorzien zou zijn van andere kentekenplaten. De mannen, een 26-jarige Nijmegenaar en een 23-jarige Nijmegenaar, zijn overgebracht naar het politiebureau.


Diefstal auto

Zaterdagavond is vanaf de Bijleveldsingel een grijze Hyundai H100 gestolen met kenteken VV-LV-93. De 55-jarige eigenaar uit Wanroy deed aangifte.


Man mishandeld in horecagelegenheid, verdachte aangehouden

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht eerder die avond een 67-jarige Nijmegenaar mishandeld te hebben in een horecagelegenheid aan de Lange Hezelstraat. De mishandeling was zodanig dat de 67-jarige ten gevolge hiervan onwel werd en een hartstilstand kreeg. De man werd meten gereanimeerd en even later in zorgwekkende toestand overgebracht naar het UMC St Radboud.
De 33-jarige en zijn vriendin hadden zichzelf inmiddels gemeld op het politiebureau, waar de 33-jarige man werd aangehouden.


District Tweestromenland


Heumen-vrouw mishandeld, verdachte aangehouden
Een 48-jarige vrouw ut malden is in de nacht van vrijdag op zaterdag mishandeld in een horecagelegenheid aan de Rijksweg. De vrouw was daar met haar zoon en stond met iemand te praten, toen zij opeen van een voor haar bekende 34-jarige man uit Malden een glas bier over zich heen gegoten kreeg. Hierop liep de vrouw weg, op weg naar de bar, maar de man liep vergezeld van zijn vriendin weer naar de vrouw toe. Tegen haar en haar zoon riep hij dat ze moesten oproten. Hierbij sloeg hij de vrouw met zijn vuist in haar gezicht. De vriendin van de 34-jarige trok de 48-jarige meerdere malen aanhaar haar. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die de 34-jarige aanhield en hem overbracht naar het politiebureau.


Horssen- diefstal uit horecagelegenheid

Tussen donderdagavond en vrijdagmiddag is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Rijdt. Hierbij werd een grote hoeveelheid sigaretten gestolen en een geldbedrag. Een 75-jarige medewerker deed aangifte bij de politie.


Groesbeek-Jongen aangehouden met drugs

De politie heeft zaterdagavond op de Cranenburgsestraat een 17-jarige jongen aangehouden die een hoeveelheid drugs bij zich had. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij na voorgeleiding aan zijn vader is overgedragen.


Aanhoudingen bij alcoholcontrole

De politie heeft zaterdag tussen 15.00 uur en 23.00 uur op diverse plaatsen in het district Tweestromenland alcoholcontroles gehouden. In totaal werden er 555 blaastesten afgenomen. Vier automobilisten hadden teveel gedronken, van twee van hen werd het rijbewijs ingevorderd.
Drie bromfietsers kregen een bekeuring voor het rijden zonder helm, één voor het rijden zonder bromfietscertificaat.







District De Waarden





Waardenburg-diefstal uit woning

Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de AH de Kockstraat door een raam te forceren. Hierbij werd een geldbedrag gestolen. De 73-jarige bewonder deed aangifte


Tiel-diefstal uit woning

Vrijdag is ingebroken in een woning aan de D. Botterwegstraat door een raam te forceren. Hierbij zijn audio- en videoapparatuur gestolen, sieraden, geld, en een mobiele telefoon. De 53-jarige eigenaar deed hiervan aangifte.


Tiel-aanhouding voor drugsbezit

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Sint Walburgbinnensingel een 19-jarige automobilist uit Tiel aangehouden omdat hij in het bezit was van een hoeveelheid harddrugs. De man is overgebracht naar et politiebureau.


Zaltbommel-diefstal uit woning

Tussen vrijdagmiddag en vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Bommelschekade door een raam te forceren op de eerste verdieping. Hierbij werd de woning doorzocht en werden gouden horloges en goeden sieraden weggenomen. De 75-jarige bewoner deed aangifte.


Man ramt politiebureau Culemborg

Zaterdagmorgen omstreeks 8 uur heeft een 31-jarige man uit Zeist met zijn auto een pui van het politiebureau aan de Boerenstraat geramd. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man kon later worden aangehouden op de Prijssehof en is overgebracht naar het politiebureau. De man bleek niet meer in het bezit te zijn van zijn rijbewijs.


Diefstal auto

Tussen donderdagmiddag en zaterdagmiddag is vanaf de Ochtenstraat een blauwe Volkswagen Passat gestolen met kenteken RR-PX-17. De 25-jarige eigenaar uit Tiel deed aangifte.


Echteld-Auto belandt in sloot

Een 39-jarige automobilist uit Opheusden is zaterdagavond rond kwart over 7 met zijn auto in de sloot aan de Spoortstraat beland. De man bleek na een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur verloren te zijn. De man liep hierbij een hoofdwond op waarvoor hij is behandeld in ziekenhuis rivierenland. Omdat uit een ademanalyse van de man een waarde van 755 ugl bleek, is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur uitgereikt.


Kerkdriel- aanhouding voor belediging

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Monseigneur Zwijssenplein een 16-jarige jongen uit Hoenzadriel aangehouden die ervan wordt verdacht politiemensen te hebben uitgescholden. De politiemensen waren daar aan het surveilleren toen er uit het niets de beledigingen van de 16-jarige te horen waren. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.





Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --