Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2003 Persberichten district Eemland zuid 14.20 uur

Man gestoken met mes

AMERSFOORT Op zaterdagmiddag ontving de politie omstreeks 14.00 uur de melding van een vechtpartij op de Noorderwierweg. Hier trof de politie een gewonde 39-jarige man uit Nijkerk aan die verklaarde net gestoken te zijn door een onbekende man. Op grond van het gegeven signalement ging de politie in de omgeving zoeken, maar trof de verdachte niet meer aan.

Het slachtoffer verklaarde dat zijn agressor hem bedreigd en gestoken had met een mes omdat deze tegen zijn auto hing en de man uit Nijkerk hier een opmerking over had gemaakt. Ook zou hij geslagen zijn door een paar aanwezige vrienden van de agressieve man. Het slachtoffer is per ambulance naar het UMC overgebracht voor behandeling.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag omstreeks 12.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur bij een woning aan de Oudlaan. Er was net geoogst en deze lag te drogen. Er stonden 200 potten waar waarschijnlijk de planten in stonden. Oogst en apparatuur werden in beslag genomen. De bewoner is gehoord door de politie. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor baldadigheid

AMERSFOORT Op zaterdagmiddag werd surveillerende politie op de Utrechtseweg aangesproken over de baldadigheid van een 16-jarige jongen uit Amersfoort. De jongen had tegen een blikje geschopt die vervolgens rakelings langs het hoofd van een passant schoot. De geschrokken man zei hier wat van en kreeg vervolgens een grote mond terug. De jongen is aangehouden voor baldadigheid en heeft hiervoor een bekeuring in ontvangst mogen nemen.

Ongeval met letsel

LEUSDEN In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.20 uur zijn een 18-jarige bestuurder en een 19-jarige inzittende uit Leusden gewond geraakt nadat zij met een auto in een greppel waren gereden. De bestuurder had op de Lapeerseweg het voertuig niet onder controle. Hierdoor raakte het voertuig in een bocht van de weg en kwam in een droogstaande greppel tegen een zandwal tot stilstand. Alerte omwonenden boden eerste hulp aan het duo, dat door de botsing letsel opliep aan het gelaat. Beide mannen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis de Lichtenberg. De gehele voorzijde van de auto raakte zwaar beschadigd en deze moest worden weggetakeld.

Bij de 18-jarige bestuurder is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen om later een mogelijk alcoholpromillage vast te kunnen stellen. Hij zal in ieder geval een proces-verbaal ontvangen voor het rijden zonder rijbewijs.

Beroofd van bromfiets
AMERSFOORT Een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Soest zouden op zaterdagavond omstreeks 21.30 uur mishandeld zijn door twee onbekende mannen op de Kleine Haag. Daarbij werd de bromfiets van de 16-jarige jongen weggenomen. De twee verklaarden dat zij op straat stonden te praten toen het agressieve duo voorbij kwam lopen en zonder aanleiding de 17-jarige jongen sloeg. Daarop werd ook de 16-jarige jongen geslagen en namen de twee mannen zijn bromfiets mee en gingen er vandoor in de richting van de Koestraat. De jongens meldden zich vervolgens bij de politie.

Alcomobilisten aangehouden
AMERSFOORT Op de Rijksweg A28 heeft de politie op zaterdagavond rond 22.30 uur een 43-jarige man uit IJsselstein aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man had beide rijbanen nodig om vooruit te rijden. Daarop werd de bestuurder gestopt en na een ademanalyse op het bureau bleek hij met 685 ug/l alcohol te hebben gereden in zijn auto. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en hij heeft een dagvaarding ontvangen. Op de Rijksweg A1 raakte in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 06.00 uur 34-jarige man uit Amersfoort betrokken bij een eenzijdige aanrijding. Hij slipte bij knooppunt Hoevelaken in de bocht en raakte een lantaarnpaal. De politie liet hem blazen en op grond van de uitslag werd hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hiertoe bleek de verdachte niet in staat. De man zal een proces-verbaal ontvangen voor het rijden onder invloed van alcohol.