Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen 14.20 uur

Gewapende overval

MIJDRECHT Kort na middernacht is in de nacht van zaterdag op zondag een gewapende overval gepleegd op een restaurant aan de Hofland in Mijdrecht.

De bedrijfsleider en een medewerker van het restaurant waren in het restaurant bezig met afsluiten, toen plotseling twee onbekende mannen met bivakmutsen het pand in kwamen. Een van hen bedreigde de 52-jarige medewerker met een vuurwapen en eiste geld. Na een greep uit de kassa-la vertrokken de overvallers met een onbekend geldbedrag. De bedrijfsleider heeft de politie gealarmeerd, die in de omgeving van het restaurant nog intensief gezocht heeft naar de twee overvallers. Helaas zonder resultaat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alcoholcontrole

MONTFOORT/OUDEWATER In de nacht van zaterdag op zondag is van 21.00 uur tot 03.45 uur een alcoholcontrole gehouden op de Provincialeweg in Montfoort en op de Noord Linschoterkade in Oudewater. In totaal hebben 796 bestuurder geblazen. Negen personen zijn aangehouden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten. Het hoogst gemeten percentage was 770 ug/l.