Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2003 Persberichten district Lekstroom 14.25 uur

Verkeersongeval met letsel

NIEUWEGEIN Een 57-jarige automobilist uit Culemborg is zaterdagmorgen om 5.45 uur bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De politie kreeg de melding dat er bij de afrit van de snelweg A2 een auto tegen een boom zou staan. Ter plaatse zagen agenten de auto met de bestuurder er nog in. De man verklaarde in de bocht van de afrit te zijn geraakt, waarbij hij tegen een boom tot stilstand kwam. De gewonde automobilist is met onbekend letsel overgebracht naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein.

HOUTEN Op de kruising Lobbendijk/Kostersgang is zaterdagmiddag om 13.14 uur bij een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets een 15-jarige jongen uit Houten gewond geraakt. De jongen reed op zijn bromfiets en verleende op de kruising geen voorrang aan een 50-jarige automobilist uit Houten. De jongen is met lichte verwondingen aan zijn voet per ambulance overgebracht naar het Antonius ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN- Een 29-jarige inwoner uit Utrecht is zaterdagmorgen rond 10.30 uur aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Veldwade hadden de man op heterdaad betrapt op het wegnemen van goederen. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Met een proces-verbaal op zak heeft hij het bureau inmiddels weer verlaten.

Betalen met ontvreemde kadobonnen

IJSSELSTEIN Een 39-jarige vrouw uit IJsselstein is zaterdagavond 20.15 uur aangehouden op verdenking van heling van gestolen kadobonnen. De zaak kwam aan het licht toen de 11-jarige zoon van de vrouw die middag in een winkel aan de Utrectsestraat wilde afrekenen met de kadobonnen. De winkelier kreeg argwaan en alarmeerde de politie. Na onderzoek bleken de kadobonnen van diefstal afkomstig te zijn. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Toen de moeder van de jongen zich op het bureau meldde is ook zij aangehouden op verdenking van heling van gestolen goederen. De politie heeft de zaak in onderzoek.