Politie Zaanstreek-waterland



17:02 23-MEI-03
loc.: PURMEREND, DR. J.M. DEN UYLLAAN

Agressieve man op perron aangehouden

Een 33-jarige man uit Leiden werd op het station Overwhere aangehouden nadat hij in een trein een aantal personen had bedreigd, geschopt en geslagen.
De verdachte gedroeg zich tegenover de politiemensen zeer agressief en was sterk onder invloed van alcohol. Hij kon door middel van peperspray onder controle worden gebracht.
Een 17-jarig meisje uit Purmerend moest naar de EHBO van het Waterlandziekenhuis met een pijnlijke knie waar de verdachte hard tegen had geschopt. Meerdere getuigen en slachtoffers werden door de politie gehoord. De verdachte is overgedragen aan de spoorwegpolitie die de zaak verder zal afhandelen.

22:02 23-MEI-03
loc.: OOSTZAAN, JACOB CORNELISZSTRAAT

Jongens aangehouden voor diefstal van bouwterrein

Een oplettende bewoner hield twee knapen aan die van een bouwterrein een bos PVC pijpen hadden weggenomen. De jongens (16 en 13 jaar uit Oostzaan) werden overgenomen door politiemensen en kregen een HALT sanctie aan het bureau. De ouders werden in kennis gesteld.

22:04 23-MEI-03
loc.: ZAANDAM, VELDBLOEMENWEG

Man vastgezet voor graffiti

Een machinist van de NS meldde dat een man graffiti aan het aanbrengen was in een wachtlokaal op het station Zaandam-Kogerveld. De verdachte, een 20-jarige Amsterdammer, werd aangehouden voor het kliederen op de muren met een zwarte viltstift.
De Spoorwegpolitie maakte proces-verbaal tegen hem op.

11:53 24-MEI-03
loc.: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT

Minderjarigen aangehouden voor winkeldiefstal

Personeel van een kledingzaak hield twee meisjes (10 en 11 jaar) aan voor het stelen van een broek. Door het met kracht verwijderen van het beveiligingslabel zat er een groot gat in de broek zodat deze onverkoopbaar was geworden.
Bij onderzoek aan het politiebureau bleken beide verdachten, uit Bulgarije, illegaal in Nederland te verblijven. De 37-jarige moeder verscheen tevens aan het bureau en vergoedde de schade.
De familie wordt eind mei uitgezet.

13:07 24-MEI-03
loc.: PURMEREND, CHURCHILLLAAN

Agressieve automobilist gearresteerd

Bij een ruzie over een invoegsituatie sloeg een 27-jarige man uit Purmerend een 45-jarige stadsgenoot een aantal malen hard in het gezicht. De automobilisten hadden kort daarvoor elkaar licht geraakt met de voertuigen toen beide waren weggereden bij een verkeerslicht.
De 27-jarige automobilist wilde vermoedelijk zich tussen een rij wagens dringen. Toen beide na de aanrijding tot stilstand kwamen trok de verdachte het portier open van het slachtoffer en begon op hem in te slaan. Omstanders wisten de agressieve man onder controle te krijgen.
De verdachte is aangehouden en voor verhoor en proces-verbaal overgebracht naar een politiebureau. Het slachtoffer werd ter plaatse aan een snee op zijn jukbeen behandeld.





15:24 24-MEI-03
loc.: ZAANDAM, A8

Twee gewonden bij kop-staart aanrijding

Twee automobilisten raakten gewond bij een aanrijding voor de brug over de Zaan op de Rijksweg A8.
Een 33-jarige man uit Almere-Buiten kon zijn wagen niet meer op tijd tot stilstand brengen toen een 52-jarige Zaandammer remde voor de rode alarmlichten en slagboom van de brug. Het gevolg was een kop-staart aanrijding waarbij beide mannen kneuzingen en nekletsel op liepen.

22:45 24-MEI-03
loc.: IJDOORNLAAN, LANDSMEER
Rijverbod voor meisje op brommer
Een 15-jarige bromfietster uit Landmeer kreeg een aantal processen verbaal en een rijverbod van 5 uur voor het rijden onder invloed van 530 ug/l alcohol. De verdachte verklaarde diverse drankjes te hebben genuttigd waaronder wodka cola en appelsap met wodka.
Naast dit feit bleek de geleende bromfiets een te groot vermogen te hebben, droeg de betrokkene geen helm, was zij te jong om een brommer te mogen besturen en gaf zij in eerste instantie een valse naam op aan de politieagenten.

23:27 24-MEI-03
02:13 25-MEI-03
loc.: ASSENDELFT, PASTOOR VAN GERVENSTRAAT
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Graffitispuiters aangehouden

De politie wist op zaterdagavond en zondagochtend in totaal vijf verdachten aan te houden voor het aanbrengen van graffiti tags.
Een agent die buiten diensttijd zijn hond uitliet betrapte drie 15-jarige jongens uit Assendelft en Koog aan de Zaan die bezig waren met het aanbrengen van Graffiti op een garage muur.
Aan het bureau verklaarden de jongens verantwoordelijk te zijn voor het aanbrengen van tags bij drie schoolgebouwen, het politiebureau en een elektriciteitsgebouwtje in Assendelft.
De hoofdverdachte krijgt een sanctie opgelegd door het bureau HALT.
Een oud-diender van het korps betrapte zondagochtend rond half twee twee mannen die in de Houtveldtunnel tags aan het aanbrengen waren. De betrokkenen (17 en 21 jaar uit Zaandam) bekenden en deden afstand van hun spuitspullen. Tegen de verdachten werd proces verbaal opgemaakt, de 17-jarige verdachte kreeg een HALT straf uitgereikt.

23:45 24-MEI-03
loc.: PURMEREND, GORSLAAN

Bromfietser gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op een rotonde tussen een auto en een bromfiets raakte een 19-jarige vrouw uit Landsmeer gewond. Vermoedelijk zag de 20-jarige bestuurder van de auto haar over het hoofd. De bestuurder verklaarde de bromfietster niet te hebben gezien toen hij de rotonde opdraaide komende vanaf de Gorslaan en gaande in de richting van de Churchillaan. De bromfietster kwam vermoedelijk vanaf de Purmerweg en reed in de richting van het Leeghwaterpark.
De bromfietster reed in de flank van de personenauto en kwam ten val. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

00:55 25-MEI-03
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Arrestaties voor opgeven valse naam en verzet

Politiemensen zagen een 17-jarige dronken man uit Purmerend tegen het raam van een sportzaak aantrappen. Bij de controle van de betrokkene gaf deze een valse naam op. Toen hij daarvoor werd aangehouden vluchtte de man, maar hij kon na een korte achtervolging worden ingerekend.
De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding waarbij hij een agente bespuugde.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

01:06 25-MEI-03
loc.: PURMEREND, WOLTHUISSINGEL

Motoragent gewond aan enkel

Een 34-jarige motoragent van het korps Zaanstreek-Waterland kwam tijdens de surveillance met zijn motorfiets ten val op het terrein van een bejaardenhuis aan de Wolthuissingel. De dienstmotor kwam op zijn rechter been terecht, waardoor hij een scheurtje in zijn enkel opliep. De agent werd in het Waterlandziekenhuis behandeld aan zijn verwonding.

03:26 25-MEI-03
loc.: ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN

Man aangehouden voor openlijke geweldpleging

Een 19-jarige man uit Zaandam werd aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 19-jarige man uit Zaandam en een 17-jarige Oostzaaner. De verdachte had de jongens zonder aanleiding aangesproken en bedreigd. Nadat de jongens waren doorgelopen keerde de jongen terug met een aantal andere personen en viel hij de 19-jarige betrokkene aan door hem vuistslagen in het gezicht te geven. Tevens werden beide slachtoffers ook door andere uit de groep geslagen.
Korte tijd later konden gealarmeerde politiemensen in de directe omgeving de hoofdverdachte, op basis van een goed signalement, aan houden.

04:38 25-MEI-03
loc.: PURMEREND, PLANTSOENGRACHT

Twee arrestaties na vernielen ruiten en verzet

Surveillerende politieagenten hoorden glasgerinkel bij een kantoorpand op de hoek van de Koemarkt. Bleek dat er bij een makelaarskantoor twee ruiten waren ingeslagen. Op aanwijzingen van getuigen kon uit een groepje van vier jongeren de verdachte, een 19-jarige man uit Purmerend, worden aangehouden.
De betrokkene verzette zich tegen zijn aanhouding en kreeg daarbij hulp van een van zijn maatjes. Na herhaaldelijk vorderen zich uit de voeten te maken werd ook deze recalcitrante 18-jarige Purmerender aangehouden.
Beide werden ingesloten en kregen proces verbaal.

04:58 25-MEI-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Peperspray gebruikt bij aanhouding

Een 33-jarige Zaandammer werd door een portier geweigerd toen hij in ernstige staat van dronkenschap een horecagelegenheid binnen wilde na sluitingstijd. De tas van zijn vriendin zou zich nog binnen bevinden.
De verdachte werd tegen de bemiddelende agenten dusdanig agressief dat hij onder controle moest worden gebracht met peperspray.
De verdachte verklaarde later aan het bureau vreselijke spijt te hebben van zijn gedrag. De vriendin deed aangifte van diefstal van haar tas.



12:08 25-MEI-03
loc.: OOSTZAAN, KOLKWEG

Drie gewonden bij aanrijding

Een 29-jarige bestuurster uit Alkmaar reed met haar auto in op twee stilstaande voertuigen bij de verkeerslichten ter hoogte van de oprit naar de A8. De vrouw zag de auto's vermoedelijk over het hoofd en veroorzaakte de kop-staart aanrijding.
In alle drie de auto's zaten twee personen. De voorste auto liep lichte schade op. De inzittenden bleven ongedeerd. In de middelste auto raakten beide inzittenden, een 30-jarige vrouw uit Almere Buiten en een 35-jarige Amsterdammer, gewond aan nek en rug. Zij werden overgebracht naar het Sint Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam.
In het voertuig van de verdachte raakte haar bijrijdster, een 26-jarige vrouw uit Hoofddorp, gewond aan rug, nek en enkel. Zij werd naar ziekenhuis De Heel vervoerd evenals de bestuurster zelf voor controle.





---- --