Nieuwsbericht

zondag 25 mei 2003, 15.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Aanrijding met letsel

- Heiloo, vrijdag 23 mei 2003.
Op vrijdagavond omstreeks 18.30 uur raakte en 17-jarig meisje uit Heiloo gewond bij een aanrijding op de kruising Westerweg - Rector Frederiklaan in haar woonplaats. Het meisje reed op een snorfiets vanaf een uitrit op de Westerweg genoemde kruising op en verleende hier geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 55-jarige man uit Heiloo, die over de Westerweg aan kwam rijden. Het meisje kwam bij de aanrijding ten val en moest voor onderzoek worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. Zij werd ter observatie opgenomen. Een traumaheli, die was gewaarschuwd, werd niet ingezet.
- Alkmaar, vrijdag 23 mei 2003.
Op vrijdagavond omstreeks 19.40 uur reed een 25-jarige vrouw uit Alkmaar in een personenauto over de Vondelstraat te Alkmaar. Tijdens het inrijden van de Albertina Agnesstraat raakte zij de macht over het stuur kwijt, reed door bossages heen en kwam tegen een stenen muurtje tot stilstand. Twee inzittenden, een 36- en een 30-jarige vrouw uit Alkmaar, raakten licht gewond. Zij werden door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld.

Mishandeling
Alkmaar, vrijdag 23 mei 2003.
Op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur werd een 25-jarige vrouw uit Heerhugowaard mishandeld in een horecabedrijf aan de Stationsweg te Alkmaar. De vrouw was op dat moment werkzaam als bedrijfsleidster. Een klant vond dat hij niet snel genoeg geholpen werd. Er ontstond een woordenwisseling. De klant sprong hierbij over de balie en schopte de vrouw enkele malen tegen de borst. Hierna liep hij de zaak uit. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte. De vrouw raakte licht gewond.

Autodief aangehouden
Alkmaar, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.10 uur kwam een 35-jarige man uit Schagen bij zijn personenauto, die hij had geparkeerd op het parkeerterrein aan de achterzijde van het NS-station aan de Kruseman van Eltenweg in Alkmaar. Hij zag, dat een man in zijn auto zat en bezig was de bedrading door te verbinden. Hij sommeerde de man om uit zijn auto te komen. De inbreker stapte uit de auto en liep de tunnel in van het NS-station. De eigenaar van de auto waarschuwde de politie die de man aan de andere kant (Stationsweg) aan kon houden. Hier bleek de man al weer in een volgende personenauto te zitten, die hij wilde stelen. De verdachte, een 22-jarige man uit Lunteren, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Hij verklaarde de laatste trein te hebben gemist en verder te hebben willen reizen in een gestolen auto.

Alcohol

- Egmond-Binnen, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks 05.50 uur werd een 22-jarige man uit Egmond-Binnen in zijn woonplaats op de Hogedijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man bleek 515 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Aanleiding voor de ademanalyse was een eenzijdig ongeval dat de man juist had gehad. Hij was met een personenauto in een naast de weg gelegen greppel gereden, nadat hij in een flauwe bocht de macht over het stuur was kwijtgeraakt.

- Heerhugowaard, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 02.00 uur werd een 26-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto gecontroleerd op de Briljant in zijn woonplaats. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies maar 465 ug/l. Dat is ruim twee keer de toegestane 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

- Schermerhorn, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 03.35 uur werd een 29-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd op de Noordervaart in Schermerhorn. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies maar liefst 660 ug/l. Dat is drie keer de toegestane 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De verdachte viel op doordat hij heftig slingerde.

- Heerhugowaard, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 04.15 uur werd een 22-jarige man uit Hoogwoud in een personenauto gecontroleerd op de Westtangent te Heerhugowaard. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies maar 610 ug/l. Dat is bijna drie keer de toegestane 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man was met zijn auto van de weg geraakt en in de berm vast komen te zitten.
- Alkmaar, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 04.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Wageweg te Alkmaar. Een 25-jarige Amsterdammer reed in een personenauto. Hij kwam vanaf de Friesebrug en reed in de richting Wagenweg. Hij nam de bocht te ruim en kwam in botsing met een personenauto, bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Alkmaar. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 580 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijke maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak woning
Alkmaar, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmorgen werd tussen 00.00 en 09.30 uur ingebroken in een kantoorruimte van een woning aan de Karveelstraat te Alkmaar. De daders kwamen binnen door via het dak van een schuur bij het kantoorraam te komen. Dit raam werd geforceerd. Uit het kantoor verdween een klein geldbedrag.

Dader vernieling gepakt
Castricum, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 00.25 uur kon op de Verlengde Overtoom te Castricum een 19-jarige jongen uit Heemskerk worden aangehouden. Een getuige had gezien dat de jongen een fiets had opgepakt en deze tegen een geparkeerd staande auto had gegooid. De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Beroving
Bergen, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 00.30 uur stond een 21-jarige man uit Bergen geld te pinnen bij een geldautomaat aan de Oude Prinsweg in Bergen. Op het moment dat hij zijn pasje in zijn broekzak stak en stond te wachten op zijn geld, kreeg hij plotseling een harde klap tegen zijn hoofd. Twee mannen gristen het geld uit de automaat en gingen er vervolgens vandoor. De buit bedroeg honderd euro.

NOORDKOP

Bromfietscontroles
Den Helder,vrijdag 23 mei 2003.
Op vrijdagmiddag werd tussen 15.00 en 17.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Langevliet in Den Helder. In totaal werden er 37 bekeuringen uitgeschreven. Het ging hierbij voornamelijk om opgevoerde bromfietsen en het rijden zonder helm of rijden met een loszittende helm. Tussen 19.00 en 20.15 uur werd de controle voortgezet op de Beatrixstraat, de Middenweg en de Polderweg in Den Helder. Hierbij kregen nog eens 29 bromfietsers een bekeuring.

Alcoholcontrole
Den Helder, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd op de Prins Hendriklaan in Den Helder een 20-jarige man uit Landgraaf in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 505 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

Spookrijder
Den Oever, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagavond omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van een spookrijder op de Afsluitdijk. Bij de sluizen bij Den Oever zag de politie de auto over de Afsluitdijk aan komen rijden. Met zwaailichten en groot licht kon de bestuurder tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder, een 64-jarige man uit Enkhuizen, verklaarde verkeerd te zijn gereden en op de Afsluitdijk (bij Breezanddijk) te zijn gekeerd. Aangezien de man geen alcohol had gebruikt kon hij (na een bekeuring te hebben gekregen) zijn weg vervolgen. Dit maal aan de goede zijde van de weg. Voor alle zekerheid volgde de politie hem nog een tijdje. Hierbij bleek de man zijn auto niet in een rechte lijn te kunnen houden. Ook reageerde hij niet op het stopteken. Bij Wieringerwerf werd hij opnieuw aan de kant van de weg gezet. De auto werd voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau en het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Doorrijden na aanrijding
Den Helder, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagavond omstreeks 23.15 uur kon de politie een aangehouden man overnemen op de Californiestraat in Den Helder. De verdachte, een 44-jarige man uit Den Helder, had tijdens zijn rit een aantal ongevallen veroorzaakt met materiele schade. Een getuige was hem gevolgd en had de man vast weten te houden. De politie constateerde alcoholgebruik toen zij de verdachte van de getuige overnamen. Uit de ademanalyse bleek dat de man 910 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Het vermoedelijke "parcours" dat de verdachte had afgelegd gaat vanaf de Duinroosstraat - Jan Verfailleweg - Middenweg - Ruyhgweg - Fabrieksgracht en Westgracht.

Aanrijding met drank
Dirkshorn, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 00.30 uur reed een 22-jarige man uit Tuitjenhorn in een bedrijfsauto over de Oosterdijk in Dirkshorn. Bij de kruising met de Burgerweg raakte hij met het linker voorwiel de vluchtheuvel. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed de berm in en kwam hier tot stilstand tegen een steen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 665 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Verkeerscontrole
Schagen, zondag 25 mei 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werden op verschillende plaatsen in de Noordkop controles gehouden op alcohol en snelheid. Naast twee aanrijdingen waarbij alcohol werd geconstateerd kregen nog zes bestuurders een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed van alcohol. De hoogst gemeten waarde blies een 28-jarige man uit Den Helder die omstreeks 22.30 uur op de Brakkeveldsweg in zijn woonplaats werd gecontroleerd. Hij blies 790 ugl. Dat is drieëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook werd er gecontroleerd op snelheid. In totaal kregen 60 bestuurders een bekeuring wegens te hoge snelheid. Op zondagmorgen omstreeks 03.20 uur werd op de Provincialeweg te Schagen een 23-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd door een onopvallende politieauto. De man bleek 147 km per uur te rijden op een plaats waar 80 km per uur is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en mocht zijn rijbewijs inleveren. Omstreeks 04.15 uur moest ook een 37-jarige man uit Callantsoog zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 136 op de Haringhuizerweg te Schagen. Ook hier mag 80 km per uur gereden worden.

Joyriding
Den Helder, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur was een taxichauffeur in een horecagelegenheid aan het Loopuytpark in Den Helder om een klant op te halen. Door accuproblemen had hij de auto draaiende voor de deur laten staan. Toen hij naar buiten keek zag hij zijn taxi wegrijden. De taxi werd later in de Parkstraat in Julianadorp aangetroffen. Bij de auto stond een 56-jarige man uit Den Helder. Hij werd aangehouden wegens joyriding. Zijn 49-jarige vrouw, die ook ter plaatse was, werd eveneens aangehouden. Zij kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap.

Stoomstootwapen
Den Helder, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 05.50 uur werd op de Koningstraat in Den Helder een 18-jarige jongen uit Den Helder aangehouden. Voorbijgangers hadden gezien dat de jongen een wapen bij zich had. Toen de jongen werd gecontroleerd liet hij een wapen uit zijn jaszak vallen. Het bleek om een stroomstootwapen te gaan. Het wapen werd in beslag genomen. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Diefstal auto
Den Helder, zondag 25 mei 2003.
Tussen vrijdag 07.30 uur en zondag 11.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Havenweg in Den Helder. Het ging om een rode Opel kadett met kenteken YT-59-LP.

Schietpartij
Den Helder, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagavond omstreeks 22.30 werd een schietincident gemeld in een woning aan de Bassingracht te Den Helder. Ter plaatse was een groep van ongeveer tien personen aanwezig. Uit de afgegeven verklaringen bleek, dat er ruzie was tussen twee personen, waarbij door een van hen zou zijn geschoten. De dader zou na het incident zijn vertrokken. De politie ging vervolgens naar de woning van de 34-jarige verdachte aan de Pluto in Den Helder. De verdachte bleek niet thuis te zijn. Bij onderzoek in de woning werd op de zolderverdieping wel een hennepplantage aangetroffen. De aangetroffen hennepplantage bestond uit 94 hennepplanten met bijbehorende apparatuur. De hoofdbewoonster van het pand, een 27-jarige vrouw, werd aangehouden. Op zondag 25 mei meldde de verdachte van het schietincident zich vrijwillig op het politiebureau. Hij is aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

WESTFRIESLAND

Doorrijden na letselongeval (getuigen gevraagd) Bovenkarspel, donderdag 22 mei 2003.
Op donderdagmiddag omstreeks 16.55 uur vond er op de Graaf Willemstraat in Bovenkarspel een ongeval plaats waarbij een meisje ernstig gewond raakte. Een 10-jarig meisje uit Bovenkarspel reed op de fiets over de Graaf Willemstraat. Hier werd zij aangereden door de bestuurder van een personenauto. Volgens de verklaring van het slachtoffertje fietste zij vanaf een parkeerterrein de weg op. Doordat zij de bocht ruim nam, reed zij nog midden op de weg toen er van achteren een auto aan kwam rijden. Vermoedelijk omdat links van de rijbaan auto's geparkeerd stonden, haalde de bestuurder van de auto rechts in. Hierbij raakte hij het achterwiel van de fiets waardoor het slachtoffertje kwam te vallen. De bestuurder van de auto is na het ongeval doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij kon derhalve niet worden gehoord. Het kind moest met enkelletsel worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. De mogelijkheid bestaat dat zij aan het ongeval blijvend letsel over zal houden. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto of naar getuigen die iets over het ongeval of de identiteit van de bestuurder kunnen verklaren. De politie Stede Broec is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcoholcontrole

- Ursem, vrijdag 23 mei 2003.
Op vrijdagmiddag omstreeks 16.25 uur reed een 76-jarige man uit Hensbroek in een personenauto over de Uitgang in Ursem. Naar eigen zeggen moest hij uitwijken en raakte hierdoor met zijn auto in een naast de weg gelegen sloot. De man wist op eigen kracht op de wal te komen. Aangezien de man naar alcohol rook werd getracht een ademanalyse af te nemen. Na enkele mislukte pogingen werd tot een bloedproef besloten. Het bloedmonster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht door het Forensisch Instituut.
- Wognum, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.15 uur werd een 49-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd op de A.C. de Graafweg te Wognum. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 290 ug/l. Dat is juist iets meer dan de toegestane 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.
- Avenhorn, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.40 uur werd een 22-jarige man uit Avenhorn in een personenauto gecontroleerd op de West te Avenhorn. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 435 ug/l. Dat is twee keer de toegestane 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.
- Hoorn, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagavond omstreeks 21.15 uur werd een 45-jarige man uit Zwaag in een personenauto gecontroleerd op de Gouw in Hoorn. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies maar liefst 930 ug/l. Dat is ruim vier keer de toegestane 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

- Hoorn, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 03.40 uur werd een 37-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd op de Weel in Hoorn. De politie was gewaarschuwd door fietsers die geschrokken waren van de ernstig slingerende bestuurder. De politie constateerde dat de man 80 reed waar 30 km per uur was toegestaan. Hij reageerde niet op het stopteken en toen hij zijn voertuig eindelijk aan de kant had staan, kwam hij de auto "uitrollen". De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een ademanalyse weigerde mee te werken. De man krijgt proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren.

Mishandeling
Hoorn, vrijdag 23 mei 2003.
Op vrijdagavond omstreeks 19.45 uur surveilleerde de politie in winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn. In het winkelcentrum liepen een man en een vrouw. De vrouw duwde een kinderwagen. Op een gegeven moment gaf de man de vrouw een harde klap tegen het hoofd. Toen een van de politiemensen de man hierop aansprak werd hij door hem beledigd en bedreigd. Met assistentie van de andere aanwezige collega's kon de man worden aangehouden. De vrouw liet zich hierbij ook niet onbetuigd. Zij reed met haar kinderwagen tegen de benen van een politiemedewerkster. Hierbij schold zij de agente voortdurend uit en uitte zij bedreigingen. Ook de vrouw werd aangehouden. Tijdens hun aanhouding verzetten de 47-jarige man en zijn 41-jarige vrouw zich hevig. Beide verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Hoorn, waar zij in verzekering werden gesteld. Na verhoor zijn zij op zaterdag 24 mei weer in vrijheid gesteld. Het kind, dat zij bij zich hadden, werd door familie van de verdachten opgevangen.

Inbreker aangehouden
Enkhuizen, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur had een getuige een bromfietser weg zien rijden vanaf de camping aan de Kooizandweg te Enkhuizen. De bromfietser had een schotelantenne op zijn rug. De getuige had ook gezien dat de man de antenne naar een geparkeerd staande auto bracht en vervolgens weer op de bromfiets wegreed. Door de politie werd de auto in de gaten gehouden. Toen de verdachte daar weer aan kwam rijden kon hij aangehouden worden. De schotelantenne werd in de auto aangetroffen. Deze bleek op de camping te zijn gestolen. Tevens bleek de man een z.g. ploertendoder bij zich te hebben (soort wapenstok). De verdachte, een 26-jarige man uit Enkhuizen, in inmiddels in verzekering gesteld.

Autodieven aangehouden
Oudendijk, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 00.10 uur kreeg de politie melding dat er personen zouden lopen op de A7 onder Oudendijk. Op de vluchtstrook van de A7 bleek een personenauto te staan die op 23 mei in Medemblik was ontvreemd. Verderop bleken er inderdaad twee personen op de vluchtstrook te lopen. Het ging om een 17-jarige jongen uit Den Helder en een 29-jarige Amsterdammer. Zij werden aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de auto.

Inbraak in bedrijf
Medemblik, vrijdag 23 mei 2003.
Op vrijdagavond, omstreeks 20.20 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg te Medemblik. De daders kwamen binnen door het slot van een luik van een magazijn open te forceren. Uit het bedrijfspand werden zes computers en zes plasmaschermen ontvreemd.

Inbraak in woning
Bovenkarspel, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Korenmolenlaan te Bovenkarspel. Uit de woning verdwenen geld en sieraden. De daders konden de woning vermoedelijk eenvoudig binnenkomen doordat de huissleutel buiten op een "geheime plek" werd bewaard. De sleutel lag onder een steen. De politie adviseert om geen sleutels te bewaren op "geheime plaatsen". Deze blijken vaak toch algemeen bekend te zijn.

Aanrijding met letsel
Enkhuizen, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagmorgen omstreeks 11.10 uur raakte een 57-jarige vrouw uit Bovenkarspel gewond bij een aanrijding op de kruising Westerstraat - Klopperstraat in Enkhuizen. Het slachtoffer reed vanaf de Westerstraat op een snorfiets genoemde kruising op en verleende geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Enkhuizen. Het slachtoffer verklaarde dat haar remkabel was gebroken op het moment dat zij wilde afremmen. Zij moest met nekletsel worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Hier is zij ter observatie opgenomen.

Auto te water
Enkhuizen, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagavond omstreeks 20.50 uur reed een 45-jarige man uit Enkhuizen met een personenauto over de Provincialeweg in zijn woonplaats. Hij had 10 kinderen in zijn auto van een kinderpartijtje. De bestuurder reed in de richting Gerard Brandtweg toen hij de macht over het stuur kwijtraakte. De auto raakte in een slip, botste tegen een boom en kwam vervolgens in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand. De bestuurder en de kinderen konden op eigen kracht op het droge komen. Een van de kinderen, een 11-jarige jongen, werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Hij bleek last van zijn nek te hebben. De overigen kwamen met de schrik vrij.

Rijbewijs ingevorderd
Opmeer, zaterdag 24 mei 2003.
Op zaterdagavond werd omstreeks 21.55 uur een 31-jarige vrouw uit Lelystad gecontroleerd in een personenauto op de A.C. de Graafweg onder Opmeer. De vrouw reed met een snelheid van 139 km per uur, terwijl ter plaatse een snelheid van 80 km per uur is toegestaan. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Aanhouding bij vechtpartij
Hoorn, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 02.15 uur vond er een schermutseling plaats op de Roode Steen in Hoorn. Uit een groep van jongeren kwam een 21-jarige man uit Barendrecht die een 19-jarige jongen uit Hoorn vol op zijn gezicht stompte. Het slachtoffer liep hierbij een gebroken neus op. Voordat de twee elkaar verder in de haren kon vliegen, kwam de politie tussenbeiden. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vlindermes
Hoorn, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 03.55 uur kon op de Roode Steen in Hoorn een 16-jarige jongen uit Zwaag worden aangehouden. Een horecaportier had gezien dat de jongen op straat met een mes stond te zwaaien. Toen de politie ter plaatse kwam liet de jongen het mes op de grond vallen. Het bleek om een z.g. vlindermes te gaan. Bij zijn aanhouding verzette de jongen zich. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De jongen krijgt een ontzegging in het kader van het project "Veilig Uitgaan". Hij is de komende tijd niet welkom in de horecabedrijven rond de Roode Steen.