Politie Midden- en West Brabant

Verzamelberichten district Bergen op Zoom

24 en 25 mei 2003

Periode:

Vrijdag 23 mei 2003 (15.00 uur)

Tot en met

Zondag 25 mei 2003 (13.00 uur)

REGIONALE ALCOHOL CONTROLE

Vrijdagavond werd er in alle gemeenten van het district Bergen op Zoom een alcoholcontrole gehouden van 18.00 tot 04.00 uur. In totaal werden er zon 2250 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 19 in overtreding waren.

Onderstaand gespecificeerd per gemeente:

In de gemeente Bergen op Zoom werden 500 automobilisten en bromfietsers gecontroleerd, waarvan er zes een proces verbaal kregen omdat zij teveel gedronken hadden. Drie van hen kregen een geldboete en drie moeten zich bij de politierechter verantwoorden. Vanwege de hoeveelheid alcohol die een van hen gedronken had, werd ook zijn rijbewijs ingenomen. Hierna stapte hij toch in zijn auto en reed ermee weg. De man is aangehouden en kreeg een tweede proces verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De verdachte noemde als excuus dat zijn auto verkeerd geparkeerd stond en hij deze wilde verplaatsen.

Een andere automobilist, die teveel gedronken had, bleek niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was enige tijd geleden ongeldig verklaard.

Tijdens deze controle werd ook nog een bekende van de politie gecontroleerd, die al meerdere malen bekeurd is voor het rijden zonder rijbewijs. Hij reed terwijl hij een rij-ontzegging had. De man is hij ingesloten omdat uit controle bleek dat hij niet was terug gekeerd van proefverlof.

In de gemeente Roosendaal werden 460 automobilisten gecontroleerd, waarvan er vier een proces verbaal kregen omdat zij teveel gedronken hadden. Drie van hen kregen een geldboete en een moet zich later bij de politierechter verantwoorden. De controle in Roosendaal werd om
01.00 uur beëindigd omdat assistentie verleend moest worden bij een ernstig incident in de binnenstad.

In de gemeente Steenbergen werden 130 automobilisten gecontroleerd, waarvan er vier een proces verbaal kregen omdat zij teveel gedronken hadden. Drie van hen kregen een geldboete en de ander moet zich later bij de politierechter verantwoorden.

In de gemeente Woensdrecht werden 425 automobilisten gecontroleerd, waarvan er een een proces verbaal kreeg omdat hij teveel gedronken had. Drie anderen werden wel voor nader onderzoek meegenomen voor een nadere controle, maar het bleek een toegestane hoeveelheid alcohol te zijn.

In de gemeente Halderberge werden 185 automobilisten gecontroleerd, waarvan er een een proces verbaal kreeg omdat hij teveel gedronken had. Ook hij moet zich later bij de politierechter verantwoorden.

In de gemeente Rucphen werden 545 automobilisten gecontroleerd, waarvan er drie een proces verbaal kregen omdat zij teveel gedronken hadden. Zij kregen allen een geldboete.

Team Steenbergen

(geen bijzonderheden)

Team Halsteren/Bergen op Zoom Noord

Zaterdagmorgen tegen 04.30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Luienhoekweg. Uit de sporen bleek dat de bestuurder met hoge snelheid vanuit t Laag is gekomen. Hij is in de bocht rechtdoor gegaan en in de sloot tot stilstand gekomen en in brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur geblust. De bestuurder heeft de plaats van het ongeluk verlaten. Van hem ontbreekt nog ieder spoor. De auto is afkomstig uit het Belgische Deurne.

Team Bergen op Zoom Zuid

Soft Drugs

Op vrijdagavond 23 mei 2003 werd een 24 jarige man uit Zwijndrecht (B) aangehouden op Plein 13 met een kleine hoeveelheid sof drugs. Hij is na het betalen van een transactie van 190, - euro in vrijheid gesteld.

Diefstal leeg goed

Vanaf het terrein van een horecazaak aan Sint Josephstraat te Roosendaal werden 14 kratjes leeggoed en twee lege fusten bier weggenomen.

Export softdrugs

Drie jongemannen van 18, 18 en 21 uit Beveren (B) zijn vrijdagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Olympialaan te Bergen op Zoom. Zij waren in het bezit van kleine hoeveelheden soft drugs en wilden deze meenemen naar Belgie. De softdrugs werden in beslaggenomen. De jongemannen zijn heengezonden met een dagvaarding.

Insluiping woning

Een bejaarde bewoonster van een woning aan de Anemoonstraat deed aangifte van insluiping in haar woning. Vrijdagmiddag kwamen rond 16.30 uur twee vrouwen bij haar aan de deur. Ze vroegen om pen en papier zodat zij een briefje in de bus konden doen bij iemand die zij niet thuis hadden aangetroffen. Toen de bewoonster pen en papier ging pakken kwamen de vrouwen de woning binnen. Terwijl een van de vrouwen de bewoonster aan de praat hield haalde de tweede vrouw de portemonnee van de vrouw leeg. Er werd een geldbedrag van ongeveer 150,- euro ontvreemd.

Zakkenrollerij GSM

In een winkelcentrum te Bergen op Zoom werd vrijdagmiddag bij een 35-jarige vrouw een mobiele telefoon ontvreemd door zakkenrollerij.

Rijden onder invloed

Op de Korte Parkstraat te Bergen op Zoom kreeg een 47-jarige man uit Bergen op Zoom zondag rond 02.15 uur een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol. Gezien de hoge uitslag (1,86 promille) werd zijn rijbewijs ingevorderd. De verdachte werd met een dagvaarding op zak heengezonden.

Aanrijding met gestolen auto

Zondagmorgen tegen 04.15 uur werd op de Locatellilaan een zwaar beschadigde personenauto aangetroffen, die tegen een boom stond. Getuigen hebben drie personen uit de auto weg zien rennen. Bij onderzoek bleek dat de auto kort daarvoor gestolen was vanaf de Florastraat.

Team Woensdrecht

(geen bijzonderheden)

Team Halderberge

Doorrijden na aanrijding

Zaterdagmorgen tegen 08.15 uur werd er bij een bedrijfspand aan de Middenstraat schade geconstateerd, de roldeur was ontzet. De auto waarmee de schade veroorzaakt was bleek iets verderop te staan. De bestuurder ontkende echter alle betrokkenheid. Hij is aangehouden en na verhoor weer heengezonden.

Aanrijding met twee gewonden

Op de kruising Rijpersweg met de Dinteloordseweg te Oud Gastel vond zaterdagochtend rond 8.20 uur een aanrijding plaats. Een 30-jarige bestuurder uit Stampersgat kwam van de Rijpersweg aanrijden en gaf geen voorrang aan een personenwagen die voor hem van links op de Dinteloordseweg kwam aanrijden. Deze wagen werd bestuurd door een 45-jarige man uit Breda. Bij de aanrijding werden zowel de bestuurder uit Stampersgat gewond en de inzittende van de andere personenauto, een 42-jarige vrouw eveneens uit Breda. De 42-jarige vrouw moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Zij is met heupletsel en overig onbekend letsel overgebracht naar het Franciscusziekenhuis.

De 30-jarige man uit Stampersgat is eveneens met een hoofdwond en beenletsel overgebracht naar het Franciscusziekenhuis, alwaar van hem een bloedproef is afgenomen. Beide slachtoffers zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Kleine woningbrand

In een woning aan de Porte Pia te Oudenbosch heeft op zaterdagmiddag 24 mei rond 16.30 uur een brandje op de zolder gewoed. Het brandje was al geblust voordat de politie en brandweer ter plaatse waren. De zolderkamer stond vol rook. De brandweer heeft een gespecialiseerd bedrijf in kennis gesteld die namens de verzekering zorgt voor het schoonmaken van de roetaanslag.

Team Rucphen

Poging tot inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd geprobeerd in te breken in een schoenenzaak aan de Dorpsstraat te St. Willebrord. Daders hebben geprobeerd via de garage binnen te komen. Dit is niet gelukt, er werd dan ook niets ontvreemd.

Blikschade bij aanrijding

Vrijdagavond rond 19.45 uur vond op de Dorpsstraat te Rucphen een kop/staart aanrijding plaats tussen twee personenautos. Er was alleen blikschade.

Team Roosendaal Centrum

Diefstal uit winkel

Bij een drogisterij aan de Nieuwe Markt te Roosendaal werd vrijdagochtend voor ruim 7730 euro aan cosmetica weggenomen. De goederen stonden in een uitstalrek in de winkel.

GSM buitgemaakt bij inbraak woning

Bij een woning aan de Waterstraat te Roosendaal werden dinsdag 20 mei 2003 tussen 03:30 uur en 04:00 uur drie mobiele telefoons ontvreemd.

Niet voldoen aan bevel of vordering

Bij een dancing op Bloemenmarkt te Roosendaal vond zaterdag 24 mei 2003 omstreeks 01:38 uur een opstootje plaats. Een van de betrokkenen, een 17-jarige man uit Roosendaal gaf geen gehoor toen de politie hem meerdere malen verzochten om zich te verwijderen. Omdat hij zeer obstinaat was en niet voor rede vatbaar was werd hij aangehouden en ingesloten. Zaterdag rond de middag werd hij naar huis gestuurd.

3^e inbraak in een week

Zaterdagmorgen omstreeks 05.00 uur werd er ingebroken bij een opticien aan de Nieuwe Markt. Er werd een steen door de ruit gegooid, waarna er goederen gestolen werden. Het was de derde keer deze week dat deze winkel bezocht werd door inbrekers.

Winkeldiefstal

Een 47-jarige man uit Oudenbosch is op zaterdag 24 mei rond 14.00 uur aangehouden voor winkeldiefstal uit een winkel te Roosendaal. Ontvreemd werd speelgoed t.w 14,25 euro. Na verhoor werd hij met een dagvaarding heengezonden.

Een 33-jarige man uit Roosendaal werd op zaterdag 24 mei rond 16.15 uur aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Nieuwe Markt te Roosendaal. Ontvreemd werd een doos pompen, de waarde is onbekend.

Rijden onder invloed

Op zaterdag 24 mei werd een 58-jarige man uit Roosendaal aangehouden voor rijden onder invloed. De uitslag was 0,66 promille. Na betaling van een boete van 190,- euro is de man heengezonden.

Vernielingen op parkeerplaats

In de nacht van zaterdag op zondag werden er enkele vernielingen aangericht op en nabij de parkeerplaats van de Nieuwe Markt. Er werd een auto vernield en een ruit van een winkel ingegooid. Het vermoeden bestaat dat er iemand boos is geworden over een boete en zich heeft afgereageerd op deze autos en winkel.

Team Roosendaal Bovendonk
(geen bij

Bron: Manon Erkens