Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 25-05-2003 Persberichten district Den Bosch

WINKELDIEF AANGEHOUDEN - DEN BOSCH

Een 28 jarige vrouw uit Den Bosch is op 23 mei 2003 aangehouden ivm diefstal van kleding twv EUR 112 uit een winkel in de Arena te Den Bosch.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN - DEN BOSCH

Een 19 jarige man uit Den Bosch is op 23 mei 2003 aangehouden ivm diefstal van een rolmaat twv EUR 23 uit een winkel in de Vogelstraat te Den Bosch.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN - DEN BOSCH

Een 41 jarige man uit Den Bosch is op 23 mei 2003 aangehouden ivm vernieling van een ruit van een woning aan de Robijn te Den Bosch. Ook een 36 jarige vrouw uit Den Bosch werd aangehouden ivm bedreiging. Aan een woning aan de Robijn waren enkele vernielingen aangericht en toen de politie ging posten, betrapten ze de 41 jarige man op heterdaad bij de vernieling van een ruit. Ook bedreigde hij de bewoners van de vernielde ruit. De man en de vrouw zijn ingesloten.

VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN - DEN BOSCH

Een 30 jarige man uit Den Bosch is op 24 mei 2003 omstreeks 02.50 uur aangehouden ivm vernieling van een autoruit van een taxi op de Visstraat te Den Bosch. De taxichauffeur had bij het achteruitrijden kennelijk de man geraakt, waarop deze boos werd en tegen de autoruit van de taxi sloeg, waarop deze kapot sprong.

OPENLIJKE GEWELDPLEIGING - DEN BOSCH

Zaterdagmiddag, 24 mei, is in het winkelcentrum De Rompertpassage in Den Bosch een 22-jarige beveiligingsmedewerker mishandeld. Hij liep een behoorlijk opgezet en blauw oog op. De beveiligingsmedewerker was in het bezit van een fotoafdruk van een man die hij in verband bracht met een elders in Den Bosch gepleegde bedrijfsinbraak en alarmeerde de politie. Die kon op dat moment niet met zekerheid vaststellen of het daadwerkelijk om de zelfde persoon ging, maar legden wel diens personalia vast. Korte tijd later werd de beveiligingsmedewerker belaagd door de bewuste man en diens oudere broer. De beveiligingsmedewerker werd daarbij mishandeld. De politie kon een 26-jarige Bosschenaar als verdachte aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. De oudere broer van de verdachte, een 30 jarige man uit Heusden is ontvlucht.

INBRAAK BEDRIJF - DEN BOSCH

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Visstraat te Den Bosch in de nacht van 23 op 24 mei 2003 is een geldbedrag, een computer en stereo-installatie weggenomen. De daders forceerden een luik.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL - DEN BOSCH

Zaterdagmiddag is op het Sint Geertruikerkhof in Den Bosch een 83 jaar vrouw uit Den Bosch aangereden door een 20 automobiliste uit Den Bosch. De automobiliste reed achteruit weg uit een parkeervak en zag de vrouw over het hoofd. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

WINKELDIEFSTAL - VLIJMEN

Zaterdagmiddag is in Vlijmen een 35-jarige inwoner van `s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een winkel aan de Heistraat in Vlijmen. De man was met onder meer een 10-jarige dochter aan het winkelen geweest. Nadat zij later de winkel hadden verlaten zag het personeel dat er een doos met daarin oude schoenen was achtergebleven. Het gezin werd nagelopen waarbij bleek dat de dochter met een paar nieuwe schoenen aan liep dat niet betaald was. Het veiligheidslabel was verwijderd en is in de winkel teruggevonden.

SLACHTOFFER VERKEERSONGEVAL 16 MEI OVERLEDEN - DEN BOSCH

De 84-jarige Bosschenaar die vrijdagmiddag 16 mei rond 15.35 uur ernstig gewond raakte bij een ongeval is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een ziekenhuis in Maastricht alsnog aan zijn verwondingen overleden. De man stak die middag met zijn fiets met hulpmotor, komende vanaf de Willem van Oranjelaan, de Vughterweg in `s-Hertogenbosch over. Juist op dat moment werd hij aangereden door een bestelbusje bestuurd door een 28-jarige man uit Vught.

BELEDIGING - DEN BOSCH

Zaterdagavond werden op de Hooge Steenweg surveillerende agenten beledigd door een 20-jarige Bosschenaar. de man werd aangehouden verzette hij zich stevig. Hij is uiteindelijk gebeid overgebracht naar het politiebureau.

MISHANDELING EN BEDREIGING-DEN BOSCH

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Torenstraat in Den Bosch een 25-jarige Rosmalenaar en een 24-jarige Bosschenaar aangehouden. De 25-jarige was eerder de toegang geweigerd vanwege in het verleden vertoond wangedrag. Hij kwam later terug met een stok en ging daarmee op straat de portiers en bezoekers te lijf. Hij kon door de portiers worden overmeesterd en is overgenomen door de politie. De 24-jarige Bosschenaar was in het gezelschap de van Rosmalenaar en bedreigde de portiers. Beiden zijn ingesloten.

DRONKEN AUTOMOBILST RIJDT DOOR NA AANRIJDING-VLIJMEN

Een onder invloed van alcohol verkerende 39-jarige automobilist uit Kesteren reed in de nacht van zaterdag op zondag op de Grote Kerk in Vlijmen twee verkeersborden uit de grond en reed daarna door. De auto en de bestuurder werden kort daarna aangetroffen langs de A59. Het rijbewijs van de man, van wie een bloedproef is afgenomen, is ingevorderd.

ALCOHOLCONTROLES - DEN BOSCH/DRUNEN

Het team verkeershandhaving heeft zaterdagavond en nacht alcoholcontroles gehouden op de Lipsstraat in Drunen en op de Hekellaan en de Zuidwal in Den Bosch. Tegen acht automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij te veel alcoholhoudende drank op hadden. Een van hen, een 46-jaruge man uit Valkenswaard en had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Door de reguliere surveillancedienst werd in de Orthenstraat in Den Bosch nog een stopteken gegeven aan een 51-jarige automobiliste uit Den Bosch, die daar geheel niet op reageerde. De man kon kort daarna toch tot stoppen worden gedwongen. Zij bleek wel erg diep in het beken de glaasje te hebben gekeken waarop haar rijbewijs is ingevorderd.

VERDACHTE AANGEHOUDEN - DEN BOSCH

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Sint Janssingel in Den Bosch een 23 jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een portemonnee gepleegd op 21 maart tijdens de markt op het Petrus Dondersplein in Sint Michielsgesteld. Hij is overgedragen aan de politie aldaar. De man liep tegen de lamp omdat hij zonder verlichting in zijn auto reed. Bij controle van zijn naamsgegevens kwam aan het lciht dat hij voor het vernoemde feit gezocht werd.